Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown – Έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown – Έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην οικονομία
Όσο και να ξεφύγουν τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ θα αφορούν τους ανεμβολίαστους είπε ο κ.Γεωργιάδης

Δεν υπάρχει κανένα θέμα γενικού lockdown υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην έξαρση κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Γεωργιάδης είπε πως η οικονομία της χώρας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά με τα άλλα lockdown.
«Δεν θέλω κανένα περιοριστικό μέτρο γιατί βλάπτουν την οικονομία μας.
Τα νησιά που έχουν υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων (στο 90%) είναι γεμάτα ενώ όσα έχουν μικρό ποσοστό δεν πάνε καλά στον τουρισμό» είπε ο κ.Γεωργιάδης, αναφέροντας πως όποιος θέλει να εμβολιαστεί, ακόμη και οι νέοι, μπορούν να βρουν εμβόλιο και να το κάνουν πριν πάνε διακοπές.
«Οι εμβολιασμένοι είναι περισσότεροι ασφαλείς.
Για αυτούς το καλοκαίρι είναι περίοδος χαλάρωσης.
Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα ως τουρίστες», είπε ο κ.Γεωργιάδης.
«Όσο και να ξεφύγουν τα κρούσματα, η πίεση στο σύστημα Υγείας, οι ΜΕΘ, αλλά και οι θάνατοι θα αφορούν τους ανεμβολίαστους» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σημείωσε ότι είναι λεπτό ζήτημα.
Ερωτηθείς για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν αύριο σε εστίαση και χώρους διασκέδασης, ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι «όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι ώστε να είναι υγειονομικά ασφαλείς, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».
«Γι’ αυτό δίνεται η δυνατότητα στους καταστηματάρχες να δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα από την ερχόμενη εβδομάδα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή» είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι στο υπουργείο δεν θα δεχθούν να βάλουν περισσότερο κόσμο από το επιτρεπτό, γιατί τότε θα πρέπει να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης