Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυβερνητικός παράγοντας στο BN: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό μετά την ανακοίνωση της προπληρωμένης κάρτας

Κυβερνητικός παράγοντας στο BN: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό μετά την ανακοίνωση της προπληρωμένης κάρτας
Η ομάδα Σκέρτσου σχεδιάζει τα προνόμια των εμβολιασμένων
Σχετικά Άρθρα

Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 18-25 ετών μέσα σε μία μέρα από την χθεσινή 28/6 ανακοίνωση της κυβέρνησης για την παροχή προπληρωμένης κάρτας 150 ευρώ σε όλους τους νέους 18-25 ετών που εμβολιάζονται ή που έχουν εμβολιαστεί.

Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 τα κλεισμένα ραντεβού ήταν μόλις 7.400 και μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την μέρα Δευτέρα ξεπέρασαν τα 22.000 ραντεβού.
Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει το μικρό ποσοστό εμβολιασμένων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.
Ο αριθμός των εμβολισμών στους νέους είναι ακόμα χαμηλός, καθώς η πλατφόρμα των εμβολιασμών για αυτήν την ηλικιακή ομάδα άνοιξε στις 16 Ιουνίου.Συγκεκριμένα στην ηλικιακή ομάδα 18-24, οι νέοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση στην Ελλάδα είναι μόλις 8,9%, ενώ οι πολίτες ηλικίας 25-49 ετών φτάνουν το 38,3%.Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το μέτρο της προπληρωμένης κάρτας κρίνεται αποτελεσματικό προσώρας και αναπτερώνει την αισιοδοξία της κυβέρνησης για να κινηθεί γρήγορα το εμβολιαστικό πρόγραμμα και να χτιστεί το απαραίτητο τείχος ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.

Η ομάδα Σκέρτσου σχεδιάζει τα προνόμια των εμβολιασμένων


Μάλιστα, η ομάδα Σκέρτσου-Θεμιστοκλέους που συντονίζει το ζήτημα των εμβολιασμών σχεδιάζει τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει και τα προνόμια που θα έχουν οι εμβολιασμένοι συμπολίτες.
Τα πακέτα προνομίων, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, θα αφορούν κυρίως ψυχαγωγικές δραστηριότητες αλλά και τον χώρο της εστίασης.
Σε ό,τι αφορά στην ψυχαγωγία, οι πλήρως εμβολιασμένοι θα μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε κινηματογράφους, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ και αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες.
Στον αντίποδα, για αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί εξετάζεται είτε να υπάρχει διαφορετική χωρητικότητα, δηλαδή θα μπαίνουν λιγότεροι σε αυτούς τους χώρους, ενώ θα είναι υποχρεωτική η τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως οι μάσκες.
Ενδεικτικά, η κυβέρνηση φέρνει ως παράδειγμα τους αγώνες NBA στις ΗΠΑ, όπου στη μια πλευρά του γηπέδου βρίσκονται οι ανεμβολίαστοι με αποστάσεις και μάσκες και στην άλλη είναι οι εμβολιασμένοι με κανονική πληρότητα και χωρίς αποστάσεις.
Σχετικά με την εστίαση, στην οποία περιλαμβάνονται τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, η κυβέρνηση φαίνεται ότι θα αφήσει στην επιχείρηση την επιλογή για το αν θα δουλεύει με κόσμο που είναι πλήρως εμβολιασμένος.

Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους ιδιώτες γιατρούς για τους εμβολιασμούς κατάκοιτων


Τέλος, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κινηθεί ταχύτατα και στους εμβολιασμούς κατάκοιτων συμπολιτών.
Με την έκδοση του Φ.Ε.Κ. διατάξεων που ψηφίστηκαν εχθές στην Βουλή θα υπάρξει κάλεσμα στους ιδιώτες γιατρούς να ενταχθούν στο πρόγραμμα, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν να τους καλούν για εμβολιασμό στο σπίτι. Δικαιούχοι του προγράμματος, είναι τα άτομα τα οποία βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, που έχουν σοβαρή έκπτωση της λειτουργικότητας, δηλαδή η μετακίνησή τους γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία και τα άτομα που έχουν βαριά ψυχική ή νοητική νόσο, παραδείγματος χάρη, τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Ο εμβολιασμός θα γίνει με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Θα υπάρχει συγκεκριμένη αμοιβή για το γιατρό από την Πολιτεία για τον εμβολιασμό κατ’ οίκων.

Σωτήρης Πίκουλας
Sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης