Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Ικανοποίηση από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία

Πελώνη: Ικανοποίηση από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία
Λύση είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Την ικανοποίηση της Ελλάδας από το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Τουρκία εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποστήριξε ότι «επαναλαμβάνονται και επαναβεβαιώνονται τα συμπεράσματα προηγούμενων Συμβουλίων και κυρίως εκείνων του Μαρτίου».
«Μιλάμε για τα συμπεράσματα που βασίστηκαν πάνω στην έκθεση Borrell τα οποία συνδέουν την όποια θετική ατζέντα με τη συμπεριφορά της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Εμείς έχουμε πει ότι στηρίζουμε μια τέτοια ατζέντα στις ευρωτουρκικές σχέσεις με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, πάντα υπό την αίρεση της συμπεριφοράς και της εποικοδομητικής διάθεσης που πρέπει να δείξει η Τουρκία και της συνέπειας στην αποκλιμάκωση όπως επαναλαμβάνεται και στα συμπεράσματα» υποστήριξε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη.

Μεταναστευτικό

Όσον αφορά τις αποφάσεις για το μεταναστευτικό, η κα.Πελώνη υπογράμμισε τη σημασία και της παράπλευρης αναφοράς στο ότι «δεν πρέπει το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό να εργαλειοποιείται έναντι χωρών, να μη χρησιμοποιείται δηλαδή για πολιτικούς σκοπούς» ενώ για το Κυπριακό σημείωσε πως «ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη θέση της Ελλάδας για επίλυση στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
«Αυτή είναι η εντολή που έχει και ο κ.Guterres και επανέλαβε ότι οποιαδήποτε συζήτηση ή επίκληση στη βάση λύσης δύο κρατών είναι απορριπτέα και αντιβαίνει στο κοινοτικό κεκτημένο» υπογράμμισε η κα.Πελώνη.

Για τους εμβολιασμούς και τις μετακινήσεις

Σχετικά με τον τουρισμό το καλοκαίρι και τις ελεύθερες μετακινήσεις, η κα.Πελώνη τόνισε πως η Ελλάδα είναι συνεπής στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό ενώ δεχόμαστε και άλλα εμβόλια.
«Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ότι πλέον είναι όλοι πιο ώριμοι και πιο έμπειροι.
Η λύση λοιπόν σε αυτή τη φάση -και το είπε και ο πρωθυπουργός μπαίνοντας χθες στη Σύνοδο- είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.
Εκεί πρέπει να επιμείνουμε όλοι.
Εκεί πρέπει να επιμείνει όλη η Ευρώπη κι έγινε συζήτηση για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών» ανέφερε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης