Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δένδιας στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ: Σαφής και δεδηλωμένη η άποψη μας για την Τουρκία

Δένδιας στο Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ: Σαφής και δεδηλωμένη η άποψη μας για την Τουρκία
Η Λευκορωσία πρώτο θέμα στην ατζέντα των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η άποψη της Ελλάδας για την Τουρκία είναι σαφής και δεδηλωμένη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο.
«Θα συζητήσουμε σήμερα για τη Λευκορωσία και αναμένουμε ότι θα συμφωνηθεί η τέταρτη δέσμη κυρώσεων.
Θα συζητήσουμε επίσης για το Ιράκ, το οποίο για εμάς έχει τεράστια σημασία, διότι ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πρόκειται να επισκεφθεί τη Βαγδάτη τις επόμενες ημέρες.
Και επίσης, θα συζητήσουμε για την Τουρκία, για την οποία έχουμε μια πολύ σαφή και δεδηλωμένη άποψη, την οποία πρόκειται να επαναλάβω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Δένδιας.

Πρώτο θέμα η Λευκορωσία

Το ζήτημα της Λευκορωσίας είναι το πρώτο θέμα στην ατζέντα των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
«Το πρώτο πράγμα είναι να συζητήσουμε για τη Λευκορωσία.
Αρχικά θα έχουμε συνάντηση με την Svetlana Tikhanovskaya και μετά θα εγκρίνουμε το πακέτο νέων κυρώσεων, το οποίο είναι ένα ευρύτερο πακέτο.
Νομίζω είναι 86 πρόσωπα και οντότητες.
Μετά θα συζητήσουμε επίσης για οικονομικές κυρώσεις που θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην επόμενη συνάντηση» ανέφερε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Josep Borrell.
«Θα έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ.
Η κατάσταση στο Ιράκ είναι επίσης ανησυχητική και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε αυτή τη χώρα» υποστήριξε ο Borrell, ο οποίος ανέφερε ότι θα συζητηθούν τα θέματα της Λατινικής Αμερικής, της Αιθιοπίας, ενώ θα τεθούν τα ζητήματα της Τουρκίας και του Λιβάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης