Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμίνης (ΚΙΝΑΛ): Παγκόσμιο φαινόμενο η προσφυγιά - Ενωμένη η παγκόσμια κοινότητα να δώσει αποτελεσματικές λύσεις

Καμίνης (ΚΙΝΑΛ): Παγκόσμιο φαινόμενο η προσφυγιά - Ενωμένη η παγκόσμια κοινότητα να δώσει αποτελεσματικές λύσεις
«Πρωτοβουλίες όπως το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία", σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη

«Η προσφυγιά αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν αγγίζει μόνο την Ελλάδα ή την Ευρώπη: οι περισσότεροι από 82 εκατομμύρια πρόσφυγες που υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή διαβιούν σε δεκάδες χώρες, με διαφορετικά προβλήματα και προοπτικές», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γ. Καμίνης, κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου του Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.
Όπως τονίζει ο κ. Καμίνης, «σήμερα, όπως κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, τιμούμε τους πρόσφυγες. Τιμούμε τη θέληση και το κουράγιο εκατομμυρίων ανθρώπων που έρχονται αντιμέτωποι με τον πόλεμο, την κλιματική αλλαγή, τις διώξεις κατά της φυλετικής ή εθνοτικής τους προέλευσης, των πολιτικών τους πεποιθήσεων, της θρησκείας και του σεξουαλικού τους προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης διάκρισης εις βάρος της προσωπικότητας τους. Άνθρωποι που εκτοπίζονται βίαια από τις εστίες τους, αναζητώντας ασφάλεια και την ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα».
Υπογραμμίζει πως μόνο ενωμένη «η παγκόσμια κοινότητα μπορεί να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στο δράμα τόσων ανθρώπων», ενώ «πρωτοβουλίες όπως το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά εργαλεία, αρκεί να έχουν στο επίκεντρό τους την αλληλεγγύη, τόσο προς τους πρόσφυγες όσο και μεταξύ των κρατών».
«Διψασμένοι για ζωή, εφευρετικοί, ανθεκτικοί, οι πρόσφυγες μπορούν να αποδειχθούν πραγματικός πλούτος για μια κοινωνία, αρκεί τους δοθεί απλώς η δυνατότητα να προσφέρουν ενεργά, να ενταχθούν ομαλά, να γίνουν μέρος του “σώματος” της κοινωνίας. Η συνύπαρξη απαιτεί κόπο, συλλογικό και προσωπικό. Αποτελεί όμως όρο μιας πραγματικά ανοιχτής κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν πίσω», καταλήγει ο κ. Καμίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης