Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση φέρνει το νέο επικουρικό στο Υπ. Συμβούλιο στις 22 Ιουνίου - Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει απεργιακές κινητοποιήσεις Νο2

Η κυβέρνηση φέρνει το νέο επικουρικό στο Υπ. Συμβούλιο στις 22 Ιουνίου - Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει απεργιακές κινητοποιήσεις Νο2
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει και νέες κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι
Σχετικά Άρθρα

Όσοι νόμιζαν ότι οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πέσουν μετά την ψήφιση του νέου εργασιακού πλανώνται.
Η κυβέρνηση αναμένεται να φέρει σε λίγες μέρες «καπάκι» το νομοσχέδιο με το νέο επικουρικό ταμείο και την αλλαγή της επικουρικής για τους νέους εργαζόμενους σε επικουρική σύνταξη με πλήρως κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει και νέες κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα συνδικάτα θα θελήσουν να διατηρήσουν το μομέντουμ των απεργιακών κινητοποιήσεων και των υψηλών τόνων στην Βουλή και το νομοσχέδιο για την επικουρική τούς προσφέρει ως ένα βαθμό το βήμα και τον λόγο να το πράξουν.
Η βιασύνη του Μαξίμου είναι χαρακτηριστική που την ερχόμενη Τρίτη 22Ιουνίου 2021 θα παρουσιαστεί από τον Υφυπουργό Πάνο Τσακλόγλου το νομοσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα γίνει.
Το χρονοδιάγραμμα του Μαξίμου έχει ως εξής:
Να μπει στα τέλη Ιουνίου σε δημόσια διαβούλευση και να ψηφιστεί μέχρι τα μέσα του Ιουλίου.
Tο νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης είναι κεφαλαιοποιητικό, δηλαδή οι εισφορές των νέων εργαζομένων, αντί να χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις των τωρινών συνταξιούχων, θα αποταμιεύονται σε έναν ατομικό «κουμπαρά» και θα επενδύονται για τις συντάξεις των ίδιων των ασφαλισμένων.
Με βάση την εμπειρία των κρατών στα οποία αυτό το σύστημα λειτουργεί επί πολλά χρόνια, οι αποδόσεις που εξασφαλίζουν οι επενδύσεις είναι μεγάλες και οδηγούν σε υψηλότερες συντάξεις όχι μόνο από τις σημερινές αλλά και από το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβληθεί.

Κινητοποιεί την νεολαία ο ΣΥΡΙΖΑ για την επικουρική σύνταξ
η

Ωστόσο, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιτίθεται στην μεταρρύθμιση καθώς το κεφαλαιοποιητικό σύστημα δημιουργεί νέα δημοσιονομικά ανοίγματα ύψους 1 δισ ευρώ τον πρώτο χρόνο και προσθετικά κάθε χρόνο και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να σπάσει το ΑΚΑΓΕ.
Επίσης, το νέο ταμείο που δημιουργείται - που είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου- θα πρέπει να επενδύσει τα κεφάλαια σε ασφαλή προϊόντα (ομόλογα κτλ) με σταθερή και εξασφαλισμένη απόδοση.
Άρα θα εναπόκειται σε λίγους που θα παίρνουν μία χρηματιστηριακή απόφαση που θα αφορά τα λεφτά των πολλών.
Η μόνιμη επωδός του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την επικουρική σύνταξη και, επειδή, αφορά τους νέους εργαζόμενους έχει βγάλει ήδη τη νεολαία του προκειμένου να κινητοποιήσεις τους νέους, σε πανεπιστήμια κτλ.
Άλλωστε, είναι ένας χώρος που θέλει να τον διατηρεί σε εγρήγορση καθώς με προμετωπίδα τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, το εργασιακό και τώρα το επικουρικό θεωρεί ότι η νεολαία βάλλεται από την κυβέρνηση.

Περιοδεία στα Ιωάννινα σήμερα 18/6 ο Πρωθυπουργός


Από εκεί και πέρα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των προαποφασισμένων εξορμήσεών του στην περιφέρεια, θα επισκεφθεί σήμερα 18/6 τα Ιωάννινα.
Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο χωριό Χρυσοβίτσα όπου θα συναντηθεί με νέους, καλλιεργητές πατάτας στην περιοχή καθώς και επίσκεψη στο κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που έχει δημιουργήσει στα Ιωάννινα η γερμανική εταιρεία λογισμικού και κορυφαίος πάροχος λύσεων απομακρυσμένης διασύνδεσης Team Viewer.
Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί με τους βουλευτές του νομού και όμορων νομών ενώ τυπικά όπως κάνει θα επισκεφτεί και το εμβολιαστικό Κέντρο της πόλης.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης