Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Απέναντι η κοινωνία στο μοντέλο που φέρνει η ΝΔ στα εργασιακά

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Απέναντι η κοινωνία στο μοντέλο που φέρνει η ΝΔ στα εργασιακά
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης φέρνει απλήρωτα 10ωρα και κάνει πιο εύκολες τις απολύσεις λέει ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κοινωνία είναι απέναντι στο μοντέλο που φέρνει η ΝΔ στα εργασιακά διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
«Η δυσαρέσκεια των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας από την πλευρά της κυβέρνησης αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων του τελευταίου διαστήματος.
Η ίδια δυσαρέσκεια εμφανίζεται και απέναντι στο εργασιακό νομοσχέδιο της ΝΔ.
Ένα νομοσχέδιο που φέρνει απλήρωτα δεκάωρα, που κάνει πιο εύκολες τις απολύσεις, που ακόμα και στη μερική απασχόληση φέρνει το «σπαστό» ωράριο.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τοποθετείται ενάντια σε αυτό το νομοσχέδιο» επεσήμανε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος είπε πως «μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο πολιτικών εξελίξεων».

Παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας

«Το τελευταίο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί μια σειρά από εκδηλώσεις για την παρουσίαση του προγράμματός του, όπως ήταν η εκδήλωση για ένα νέο ΕΣΥ ή για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στην οποία πυρήνας της πρότασής μας είναι η διαγραφή του ιδιωτικού χρέους και η ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις.
Μία πρόταση που γίνεται τρομακτικά επίκαιρη αν δούμε την κατάσταση στον τουρισμό, με τους φορείς του κλάδου να λένε ότι οι κρατήσεις αυτές τις μέρες είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ φοβούνται και για τον Ιούνιο και τον Ιούλιο
Είναι χαρακτηριστικό πως μια σειρά από προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως η κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα, η συνταγογράφηση των τεστ ή η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για την αντιμετώπιση της πίεσης στο ΕΣΥ, επιδοκιμάζονται από την πλειοψηφία των πολιτών στις δημοσκοπήσεις» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος.

Έχει χάσει κάθε αξιοπιστία η ΝΔ

αναφερθείς στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων, ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η ΝΔ έχει χάσει πλέον κάθε αξιοπιστία, όταν πριν από ένα χρόνο περίπου το σχετικό νομοσχέδιο περνούσε από τη Βουλή με μεγάλη συναίνεση και ξαφνικά ο κ. Βορίδης ανακάλυψε ότι διαφωνεί με τον κ. Θεοδωρικάκο».
«Καλό είναι λύσουν αλλιώς τις εσωκομματικές διαφορές τους και όχι «στην πλάτη» εκλογικών συστημάτων.
Από εκεί και πέρα μοιάζει πραγματικά υποκριτικό το ενδιαφέρον της ΝΔ για τους Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό, τη στιγμή που φέρνει στη Βουλή ένα εργασιακό νομοσχέδιο που θα διώξει τους νέους επιστήμονες από τη χώρα.
Η πρότασή μας, να ψηφίζουν χωρίς περιορισμό όλοι οι απόδημοι, αλλά με σταθμισμένη ψήφο, κατά το γαλλικό, ιταλικό και πορτογαλικό μοντέλο «κλειστής εκπροσώπησης», είχε χαρακτηριστεί από την Εθνική Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το 2017, με εισηγητή τον Γιώργο Γεραπετρίτη, ως βέλτιστη πρακτική» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης