Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς: Μέσα στον Ιούνιο το ψηφιακό πιστοποιητικό – Μέχρι τέλος Μαΐου 5,8 εκατ. εμβολιασμοί

Γεωργαντάς: Μέσα στον Ιούνιο το ψηφιακό πιστοποιητικό – Μέχρι τέλος Μαΐου 5,8 εκατ. εμβολιασμοί
"Έχουν εκδώσει πάνω από 1 εκατ. συμπολίτες μας τη βεβαίωση εμβολιασμού", ανέφερε ο Γ. Γεωργαντάς
Σχετικά Άρθρα

Εντός του Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό, ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς.
Στην ΕΕ έχουν καταλήξει πώς θα είναι, τι περιέχει και τις διασυνδέσεις, ενώ αυτή τη στιγμή γίνεται η παραμετροποίηση στα τεχνικά συστήματα, είπε ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Υπογράμμισε ότι το εν λόγω πιστοποιητικό θα βοηθήσει τη μετακίνηση στις χώρες της ΕΕ, και όχι μόνο, ενώ θα πιστοποιεί τρία πράγματα.
Όπως εξήγησε, θα πιστοποιεί ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της πανδημίας, ότι έχει νοσήσει από τη νόσο Covid-19 και έχει αντισώματα, αλλά και όσους έχουν κάνει επίσημο αρνητικό τεστ πριν ταξιδέψουν.

Για βεβαιώσεις εμβολιασμού

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι "εντός της χώρας όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, που είναι 1,768 εκατ. πολίτες μέχρι σήμερα, μπορούν και εκδίδουν τη βεβαίωση εμβολιασμού από το gov.gr ή τα ΚΕΠ".
Ήδη, όπως είπε, "έχουν εκδώσει πάνω από 1 εκατ. συμπολίτες μας τη βεβαίωση εμβολιασμού με την οποία μπορούν να μετακινηθούν σε όποιο νησί επιθυμούν παράλληλα και με τους άλλους τρόπους που προβλέπονται".

Μέχρι τέλος Μαΐου 5,8 εκατ. εμβολιασμοί

"Την Κυριακή το βράδυ θα ξεπεράσουμε τα 5 εκατ. εμβολιασμούς και μέχρι τέλος Μαΐου θα πλησιάσουμε τους 5,8 εκατ. εμβολιασμούς", ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς.
Πρόσθεσε πως είμαστε πολύ πάνω από τον προγραμματισμό και τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα.Κατά τον ίδιο, η πλατφόρμα για τους 40 – 44 λειτούργει πολύ ικανοποιητικά, ενώ σύντομα θα ανοίξουν κι οι πλατφόρμες για τις άλλες ηλικιακές ομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης