Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο πόλεμος Μητσοτάκη - Τσίπρα μεταφέρεται στην επαρχία – Τα δύο επιτελεία ξεκινάνε στοχευμένες περιοδείες

Ο πόλεμος Μητσοτάκη - Τσίπρα μεταφέρεται στην επαρχία – Τα δύο επιτελεία ξεκινάνε στοχευμένες περιοδείες
Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, αρχίζουν οι περιοδείες
Σχετικά Άρθρα
Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων στην μετακίνηση από νομό σε νομό τα δύο επιτελεία των πολιτικών αρχηγών, του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν περιοδείες προς την επαρχία.
Ο λόγος προφανής.
Μετά το πεντάμηνο lockdown οι πολίτες στην επαρχία αγωνιούν καθώς έχει ξεκινήσει η επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της λειτουργίας και της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού αλλά, όλη η επαρχία δεν είναι τουριστική.

Ο Πρωθυπουργός ξεκινάει επισκέψεις τύπου Θεσσαλονίκης – Μενού ανάκαμψη και εμβόλια

Οι προβλέψεις για πολλές επιχειρήσεις εκτός των αστικών κέντρων δεν είναι ευοίωνες. Μόλις τελειώσει η κρατική στήριξη, θα πιεστούν αρκετά και κάποιες δεν θα τα καταφέρουν. Γι’ αυτό το λόγο, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα περιοδειών, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους πολίτες με σκοπό:
1. Να τους εξηγήσει τους χειρισμούς του για την πανδημία, την οικονομική στήριξη προς τις επαγγελματικές ομάδες, επιχειρήσεις και εργαζόμενους
2. Να τονίσει εκ νέου την ανάγκη των εμβολιασμών και 3. Να αναπτύξει τις προοπτικές που προδιαγράφει η επανεκκίνηση της οικονομίας και της αξιοποίησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να επενδύσει στο κλίμα αβεβαιότητας που αφήνει η πανδημία

Με τον ίδιο σκοπό αλλά ορμώμενος από άλλους λόγους, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αφήσει το γραφείο του στην Κουμουνδούρου και να ξεκινήσει μία περιοδεία στην επαρχεία.
Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι υπάρχει μία ανησυχία στον κόσμο, ειδικά στον επαγγελματικό κλάδο του τουρισμού και της εστίασης, σχετικά το μέλλον πολλών εταιρειών.
Θέλει να καλλιεργήσει ένα κλίμα ότι το δικό του πρόγραμμα και το «σχέδιο Ελλάδα +» αφορά μέχρι και τον τελευταίο πολίτη και όχι «μόνο τις μεγάλες εταιρείες και τους λίγους», όπως λένε στελέχη του κόμματος.
Επίσης, θέλει να υπερτονίσει τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού σχετικά με την πανδημία.
Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι επενδύοντας στην κόπωση των πολιτών από την πανδημία – η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα- θα κερδίσει πόντους.
Η πρώτη επίσημη έξοδος από την Κουμουνδούρου θα γίνει με επίσκεψη στην Ηλεία όπου θα έχει συναντήσεις με αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νέους εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματίες και εργαζόμενους στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

O ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για κοινοβουλευτικό ακτιβισμό

Οι δύο πολιτικοί άνδρες δεν θα συγκρουστούν μόνο στο πεδίο της επαρχίας και της γειτονιάς. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει να αρθούν όλοι οι περιοριστικοί όροι για την κανονική επαναλειτουργία της Βουλής.
Θεωρεί ότι με γεμάτη τη Βουλή η φωνή και τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακουστούν καλύτερα.
Ήδη μέχρι τώρα ο Πρόεδρος της Βουλής είναι αντίθετος σε μία τέτοια λογική.
Εάν συνεχιστεί αυτή η άρνηση, τα ηγετικά στελέχη σκέφτονται να προχωρήσουν σε ακτιβισμό μέσα στην Βουλή και να σπάσουν τα περιοριστικά μέτρα για τον συνωστισμό στα βουλευτικά έδρανα.
Επίσης, θεωρούν ότι η επανεμφάνιση όλων των βουλευτών θα φέρει στο προσκήνιο και τα εσωτερικά ζητήματα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ειδικά στην περίπτωση της ψηφοφορίας για τα μνημόνια συνεργασίας της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρέπει, άλλωστε, να υπενθυμίσουμε ότι έρχονται πολύ δύσκολα νομοσχέδια στην Βουλή και το μόνο που δεν θέλει ο κ. Τσίπρας είναι να είναι «χλιαρή και ξενέρωτη» η Βουλή.
Και τέλος, το πολιτικό κλίμα θα θερμανθεί όχι μόνο από τα νομοσχέδια αλλά και από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα που επαναφέρουν το επίπεδο της πολιτικής σύγκρουσης των δύο κομμάτων.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης