Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλογρίτσας - Προανακριτική: Είχα τις μετοχές του Νίκου Παππά, υπάρχει SMS - Κοιμόταν σπίτι μου

Καλογρίτσας - Προανακριτική: Είχα τις μετοχές του Νίκου Παππά, υπάρχει SMS - Κοιμόταν σπίτι μου
Ο Χρ. Καλογρίτσας έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός νέου SMS με γραπτή εντολή του πρώην υπουργού
Σχετικά Άρθρα
Στη θέση ότι ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς ήταν ο ενορχηστρωτής της προσπάθειας για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού με «μπροστάρη» τον ίδιο, εμμένει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.
Κατά τη σημερινή του κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τις τηλεοπτικές άδειες και τον ρόλο του Νίκου Παππά, ο Χρ. Καλογρίτσας έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός νέου SMS με γραπτή εντολή του πρώην υπουργού για να συναντήσει τον υπέθυνο λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό.
Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί τα λεγόμενα Καλογρίτσα, ο οποίος επικαλέστηκε ασθενή μνήμη όσον αφορά την ύπαρξη ή μη των μηνυμάτων.
Υποστήριξε ότι ήταν κάτοχος των μετοχών του Νίκου Παππά στο κανάλι και ότι ο πρώην υπουργός κοιμόταν στο σπίτι του.
H αξιωματική αντιπολίτευση ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για όσα ισχυρίζεται ο κ. Καλογρίτσας, καθώς και απαντήσεις σχετικά με τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη συμμετοχή της εταιρείας του γιου του.

«Υπάρχει νέο SMS»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας ανέφερε τα εξής:

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήρθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο SMS του Νίκου, το οποίο λέει πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC. Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος», για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Επίσης, σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά».

Επτά φάσεις

«Χωρίζω σε επτά φάσεις την υπόθεση. Από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατ ευρώ. Η β' φάση είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ' αρχήν της άδειας (προσωρινής), όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε η μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό. Η τρίτη τάση είναι μετά τη δίωξή μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειάς μου έως την εκδίωξη-διακοπή των σχέσεών μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους αυτούς. Δ' φάση είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι με εμένα, η Ε' φάση είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τα δικαστήρια. Η έκτη φάση είναι η απόφαση η δική μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ό,τι ζούμε εδώ. Από άρχοντας που ήμουν, καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτος που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός». Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει στη εξουσία», υποστήριξε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ακολουθούν οι χαρακτηριστικοί διάλογοι στην Επιτροπή:

Χρ. Καλογρίτσας: Έχω έγγραφα που δείχνουν ότι ο Νίκος Παππάς προσδιορίζει τα ποσοστά που θα έχουν οι δύο πλευρές στο κανάλι.
Στ. Κελέτσης (πρόεδρος Προανακριτικής): Είναι ιδιόχειρο το σημείωμα του Παππά;
Χρ. Καλογρίτσας: Φαντάζομαι ότι είναι sms
Θεοδώρα Τζάκρη (εισηγήτρια ΣΥΡΙΖΑ): Εμείς κύριε Καλογρίτσα δεν φανταζόμαστε ότι έχουμε, έχουμε έγγραφα βέβαιης χρονολογίας και ανύποπτου χρόνου που έρχονται σε αντίθεση με αυτά που λέτε ότι ήσασταν μπροστινός. Έγγραφα που αποδεικνύουν την συμμετοχή της εταιρείας του γιους σας ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ και για όσα αντίθετα λέτε θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ελέγχεστε και ποινικά
Χρ.Καλογρίτσας: Για τα 8εκ λέτε κυρία Τζάκρη; Θα σας απαντήσω...

Ο διάλογος με τον Μαρκόπουλο της ΝΔ

Καλογρίτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.
Μαρκόπουλος: Μπροστινός; Ποιων;
Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές τους.
Μαρκόπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. Ότι τρέξατε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.
Καλογρίτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης