Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αβραμόπουλος: Ο συναγερμός δεν έχει λήξει - Εμβολιαζόμαστε και προσέχουμε

Αβραμόπουλος: Ο συναγερμός δεν έχει λήξει - Εμβολιαζόμαστε και προσέχουμε

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος συνέστησε να κρατάμε μικρό καλάθι για τον ρόλο των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά

Την ανάγκη τήρησης των μέτρων αλλά και του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«O συναγερμός δεν έχει λήξει» μιλώντας για την πανδημία στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του Open TV, ενώ δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις εικόνες χαλάρωσης που παρουσιάζονται τις τελευταίες ημέρες.
«Εμβολιαζόμαστε και προσέχουμε» σημείωσε εξηγώντας πως ακόμα δεν έχει βρεθεί το φάρμακο.
Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος άφησε αιχμές για την διαχείριση στην ΕΕ λέγοντας πως υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω και του ανταγωνισμού των εταιρειών ο οποίος μετατράπηκε σε ανταγωνισμό των χωρών. Επεσήμανε την έλλειψη αλληλεγγύης σε κάθε επίπεδο στην ΕΕ σχολιάζοντας πως αυτό είναι κίνδυνος για την συνοχή της.
Ερωτώμενος για τα ελληνοτουρκικά και την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, εξήγησε πως είναι θετικό ότι παραμένει ανοιχτός ο διάλογος αλλά δεν είναι αρκετό.
«Μας αρέσει δεν μας αρέσει η Τουρκία είναι μια γειτονική χώρα και στα μάτια του κόσμου είναι μια ισχυρή χώρα» είπε σχολιάζοντας πως ο Erdogan έχει ξεφύγει από τις γραμμές του παρελθόντος.
Για τον ρόλο των ΗΠΑ σύστησε να κρατάμε μικρό καλάθι γιατί η στάση του Λευκού Οίκου καθορίζεται από τα γεωστρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή τα οποία υπαγορεύονται από το State Department.
«Είναι προς όφελος της Τουρκίας να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα» συμπλήρωσε.
«Εμείς έχουμε την ευθύνη για τη διαχείριση των ζητημάτων εθνικής ασφάλειας της χώρας και ήθελα να σημειώσω σε αυτό που είπατε, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση πολύ ορθά ξεκίνησε.
Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μηνύματα προς τη γειτονική χώρα ότι με εμάς μπορείτε να συνεννοηθείτε αλλά αυτό προϋποθέτει αμοιβαίο σεβασμό» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ερωτώμενος για την Ανατολική Μεσόγειο συνέστησε «να μην παίξουμε με τα σενάρια ξένων παραγόντων.
Διότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι πεδίο ανταγωνισμού ισχυρών παγκόσμιων παικτών. Και αντιλαμβάνεσθε σε τι αναφέρομαι και σε ποιους αναφέρομαι τώρα.
Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ξεκάθαρη. Βεβαίως, συμπαραστέκεται στην Κύπρο, δεν το συζητάμε αλλά η επίλυση του Κυπριακού θα απελευθερώσει φοβερή θετική ενέργεια για όλη την περιοχή.
Ακόμα και το ζήτημα των ΑΟΖ, που οριοθετούνται ανάμεσα σε όλες τις χώρες, θα επιλυθεί εν μία νυκτί από την ώρα που επανενωθεί η Κύπρος.
Η Κύπρος τότε θα ενταχθεί ολόκληρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ολόκληρη στο ΝΑΤΟ και αποκτά μεγάλη γεωστρατηγική αξία για όλους μας.
Άρα επ’ ωφελεία του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος και της Τουρκίας είναι να επιλυθεί το Κυπριακό.
Επειδή βλέπω τον τελευταίο καιρό, ότι κάποιοι υπαναχωρούν από την αρχική αυτή στάση».

H αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Τέλος μιλώντας για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο πρώην Επίτροπος είπε ότι «η Ελλάδα πήρε τα εύσημα καταθέτοντας το σχέδιό της από τη βοήθεια που θα έρθει από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια. Θα έλεγα δε, ότι αναλογικά με τις άλλες χώρες παίρνουμε τη μερίδα του λέοντος.
Από εκεί και πέρα εξαρτάται από εμάς για την αξιοποίησή του.
Το ότι ενεκρίθη αυτό το σχέδιο, είναι μεγάλο επίτευγμα της Ελληνικής Κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, κάτι το οποίο προαναγγέλλει καλύτερες μέρες για την ελληνική οικονομία.
Αυτό όμως δεν επαρκεί.
Το ξέρουμε στην Ελλάδα, διότι θα έρθει η στιγμή, που εμείς πρέπει να ανοίξουμε πλέον τα πανιά μας και να προωθήσουμε πολιτικές ανάπτυξης, που, όμως, θα έχουν αντίκρισμα στους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.
Εγώ ξέρετε, έχω μία ευαισθησία στη νέα γενιά γιατί εκεί είναι τα παιδιά μου και τα ζω καθημερινά μέσα από την αγωνία για το μέλλον τους. Αυτό λοιπόν πρέπει να μεταφραστεί σε νέους όρους ανάπτυξης και προόδου για την ελληνική κοινωνία προαναγγέλλοντας ένα καλύτερο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης