Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την 1η Μαίου ξεκινάει ο ανένδοτος του Τσίπρα για το εργασιακό – Ποιο το νέο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ;

Την 1η Μαίου ξεκινάει ο ανένδοτος του Τσίπρα για το εργασιακό – Ποιο το νέο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ;
Ποιο το νέο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ;
Σχετικά Άρθρα

Την θεσμική του αντεπίθεση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς, η κυβέρνηση, με το άνοιγμα της αγοράς που επιχειρεί αναστέλλει ένα βασικό πεδίο αντιπολίτευσης για την αξιωματική αντιπολίτευση.
Στις πρόσφατες συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη να ξεσηκωθεί ο κόσμος για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.
Θεωρεί ότι θα είναι η μάχη των μαχών σε ιδεολογικό επίπεδο και υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να κερδίσει την μάχη της πορείας.

Νέο οικονομικό επιτελείο

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δημιουργήσει σιγά σιγά ένα νέο οικονομικό επιτελείο που θα παίξει ρόλο σε περίπτωση που έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να εμπιστεύεται αρκετά τον Άγγελο Χαρίτση, την Έφη Αχτσιόγλου ενώ καινούριο entry στη κλειστή ομάδα Τσίπρα είναι ο Αιιμίλιος Αυγουλέας, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στο τομέα της χρηματοοικονομικής.
Ο τελευταίος βρέθηκε και στην τηλεδιάσκεψη-παρουσίαση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέος που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία.
Βεβαίως, πάντα υπό τον συμβουλευτικό χαρακτήρα της Λούκας Κατσέλη που παραμένει πάντα κοντά στη Κουμουνδούρου.
Το επιτελείο έχει αναλύσει τα πρώτα δεδομένα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης και αναμένεται να βγάλει κείμενο αποδόμησης αλλά και αντιπροτάσεις.
Όπως έχουμε γράψει, εδώ και καιρό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποτελεί persona non grata για τον Αλέξη Τσίπρα και το στενό περιβάλλον του.

Στο στόχαστρό του Σκέρτσος, Χατζόπουλος του ΣΕΒ


Όσον αφορά τα εργασιακά, ο Αλέξης Τσίπρας έχει βάλει στο στόχαστρο πέρα από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, γνωστό για τις φιλελεύθερες απόψεις του, τον ΣΕΒ.
Και όταν λέμε ΣΕΒ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εννοεί τον Άκη Σκέρτσο, ο οποίος ήταν γενικός διευθυντής του Συνδέσμου πριν γίνει υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τον θεωρεί ως τον κομιστή των προθέσεων των βιομηχάνων στο Μαξίμου. Ειδικά στα θέματα του ωραρίου, που αποτελεί το βαρόμετρο των αλλαγών του εργασιακού νομοσχεδίου.
Χωρίς τη διευθέτηση του ωραρίου, θα ήταν ένα ακόμα νομοσχέδιο. Ωστόσο, στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει και ο Αλέξανδρος Χατζόπουλος, ο τωρινός διευθυντής του ΣΕΒ.
Ο τελευταίος, αν και προσωπικός φίλος του Γιώργου Παπανδρέου, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τη σημερινή κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πρωτομαγιά, ο Τσίπρας καλεί για μαζική εκδήλωση


Η Κουμουνδούρου, πλέον, δεν έχει άλλες επιλογές.
Το Πάσχα στο σπίτι ενοχλεί αλλά μεγαλώνει το ωράριο των εξόδων και μετά ακολουθεί αποσυμπίεση.
Από την στιγμή που η εστίαση ανοίγει, το λιανεμπόριο έχει ανοίξει και επανέρχεται η αγορά σε κανονικότητα, θα πρέπει να αναζητήσει νέες πηγές αντιπολίτευσης.
Το εργασιακό είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία.
Μάλιστα, στις τελευταίες συνεδριάσεις του κόμματος, έψαχναν ημερομηνίες προκειμένου να διοργανωθούν μεγάλες πορείες και κινητοποιήσεις στα προπύλαια.
Αρχή θα είναι η εργατική πρωτομαγιά η οποία θα εορταστεί στις 4 Μαΐου την Τρίτη.
Η εστίαση βέβαια, θα έχει ανοίξει μία μέρα νωρίτερα προκειμένου να αποκλείσει μεγάλο αριθμό αγανακτισμένων που θα πήγαιναν στην πορεία.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης