Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρουφάκης για self test: Βάζετε στις πλάτες των πολιτών τη δική σας αποτυχία

Βαρουφάκης για self test: Βάζετε στις πλάτες των πολιτών τη δική σας αποτυχία
Ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε την πρόταση του ΜέΡΑ25 για δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου μαζικών τεστ
Για «κυβερνητικό σαδισμό» σε βάρος των πολιτών στην υπόθεση των αυτοδιαγνωστικών εξετάσεων, μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κρατική αρωγή σε περιπτώσεις θεομηνιών, στην ολομέλεια της Βουλής. Με τη λεγόμενη «ατομική ευθύνη» βάζετε στους ώμους των πολιτών, τη δική σας αποτυχία, είπε ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος στα self test που διανέμονται σε μαθητές και εργαζόμενους. Ρωτήσατε τους γονείς του μαθητή εάν μπορούν να μείνουν στο σπίτι εάν βγει θετικός; Τους εργαζόμενους που τα αφεντικά, τους λένε μην παραδεχθείς ότι είσαι θετικός γιατί θα κλείσει το μαγαζί; «Αυτό δεν είναι ατομική ευθύνη αλλά κυβερνητικός σαδισμός» είπε ο κ. Βαρουφάκης.
Επανέλαβε επίσης, την πρόταση του ΜέΡΑ25 για δημιουργία ενός δημοσίου δικτύου μαζικών τεστ, ώστε να ξέρουν οι πολίτες «με κρατική βούλα» εάν είναι θετικοί. «Και δώστε οικονομική στήριξη σε όσους πρέπει να μείνουν σπίτι. Προσποιείστε ότι εμπιστεύεστε τους πολίτες, αλλά εκείνοι ούτε καν προσποιούνται ότι σας εμπιστεύονται» παρατήρησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.
Για την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης πρότεινε το κούρεμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και όχι την αναστολή τους. Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν σχεδόν κλείσει, από τις οποίες δεν θα εισπράξετε τίποτα, αλλά βάζετε τις υποχρεώσεις τους στη στήλη των φαντασιακών εσόδων, είπε ο κ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι η μόνη ελπίδα είναι να τις κουρέψετε, να μην βάλουν λουκέτο οι επιχειρήσεις, και όταν τελειώσει η πανδημία, να αρχίσουν να δίνουν έσοδα στο κράτος και να αρχίσει να κινείται εκ νέου η οικονομία.
Παράλληλα, μίλησε για την απειλή της φυγής των κερδών εταιρειών, όπως ο ΟΠΑΠ και η Ελντοράντο. Είναι πολύ πιθανό, όταν θα έχουμε ανακάμψει από πανδημία, να δούμε το φαινόμενο να ανέβει το ΑΕΠ, αλλά να κατέβει το εθνικό εισόδημα το οποίο δεν περιλαμβάνει τα έσοδα των ξένων εταιρειών που φεύγουν στο εξωτερικό είπε ο κ. Βαρουφάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης