Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Να ενημερώσει σε βάθος η κυβέρνηση για όλα τα κρίσιμα στα ελληνοτουρκικά

Σκουρλέτης: Να ενημερώσει σε βάθος η κυβέρνηση για όλα τα κρίσιμα στα ελληνοτουρκικά
Θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα με την Τουρκία εάν δεν είχαμε τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ο κ.Σκουρλέτης
Σχετικά Άρθρα

Να ενημερώσει σε βάθος τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικά με όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καλεί την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη σύγκλισης σε μια εθνική στρατηγική για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις
«Χρειάζεται προσπάθεια σύγκλισης σε μια εθνική στρατηγική για τα ελληνοτουρκικά, καθώς η κυβέρνηση άφησε να περάσει ένα πολύ μεγάλο διάστημα χωρίς πρωτοβουλίες και τώρα το πρωθυπουργικό περιβάλλον παρακολουθεί αμήχανο τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό της ΝΔ» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης.
«Θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός της ανάγκης να υπάρξει προσπάθεια σύγκλισης σε μια εθνική στρατηγική.
Διότι βλέπουμε, τις τελευταίες ημέρες, ανταλλαγή ανάμεσα σε πρώην πρωθυπουργούς, μέσω διαρροών, διαφόρων ερμηνειών και προσεγγίσεων για το κρίσιμο θέμα και μια ΝΔ και κυρίως το πρωθυπουργικό περιβάλλον, που είναι διπλά αμήχανο. […]
Κι αυτά αντανακλούν σε πολύ μεγάλο βαθμό στις συζητήσεις που γίνονται εντός της ΝΔ, με ένα πρωθυπουργικό περιβάλλον να προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες σε διαφορετικές στρατηγικές και αυτό μπορεί να είναι επιζήμιο τελικά» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στις επαφές Δένδια, ο κ.Σκουρλέτης τόνισε ότι «ο κ. Δένδιας ανέδειξε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς, ωστόσο όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι προϋπήρξε ένα πολύ μεγάλο διάστημα που χαρακτηρίστηκε, ορισμένες κρίσιμες στιγμές, από μία αμηχανία εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης».
«Αναφέρομαι στον τελευταίο περίπου ενάμιση χρόνο. […]
Αμηχανία που άφησε κενό, το οποίο εκμεταλλεύτηκε η τουρκική πλευρά.
Θυμόσαστε την υπόθεση του τουρκολιβυκού συμφώνου.
Οι πρώτοι μήνες δεν ήταν παραγωγικοί και ήταν μία κυβέρνηση η οποία δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας πως είναι πολύ σημαντικό «να υπάρξει αυτή τη στιγμή μία σε βάθος ενημέρωση, τουλάχιστον των ηγεσιών των πολιτικών κομμάτων, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα».
«Είναι το Κυπριακό, τα θέματα των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων, τα θέματα των ευρωτουρκικών σχέσεων, το προσφυγικό.
Υπάρχει μια πολύ μεγάλη ατζέντα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα και για τα ελληνοτουρκικά, εάν δεν είχαμε κλείσει την μεγάλη εκκρεμότητα, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την Βόρεια Μακεδονία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης