Πολιτική

Ηλιόπουλος: Στις χειρότερες μέρες της χρεοκοπίας μας γυρνά το εργασιακό νομοσχέδιο

Ηλιόπουλος: Στις χειρότερες μέρες της χρεοκοπίας μας γυρνά το εργασιακό νομοσχέδιο
Ο Χατζηδάκης φέρνει απλήρωτα 10ωρα και μείωση μισθού υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το εργασιακό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση μας γυρνά πίσω στις χειρότερες ημέρες της χρεοκοπίας διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη ότι φέρνει απλήρωτα 10ωρα και μειώσεις μισθών.
«Δεν θεωρούμε πως στην οικονομία μπορούμε να πατήσουμε ένα "pause" και να ξεκινήσουν πάλι όλα από εκεί που είχαν μείνει.
Χρειάζονται άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα στηρίξουν και τους εργαζόμενους και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.
Αν δεν υπάρξουν αυτά τα μέτρα θα έχουμε χιλιάδες λουκέτα, ένα νέο κύμα ανεργίας και μία βαθύτατη ύφεση.
Χρειάζεται να ρυθμιστεί το ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκε μέσα στην πανδημία, το χρέος προς το Δημόσιο, ακριβώς γιατί από μια επιχείρηση που θα κλείσει το κράτος δεν θα εισπράξει τίποτα στο τέλος της ημέρας» είπε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Ηλιόπουλος.

Απολύτως εφικτή η πρόταση μας

Ο κ.Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη των θέσεων εργασίας, με επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για 6 μήνες, έχοντας όμως ως προϋπόθεση ότι ο εργοδότης θα διατηρήσει και τις θέσεις και τις σχέσεις εργασίας.
«Οι συνολικές παρεμβάσεις που προτείνουμε είναι μια απολύτως εφικτή δαπάνη της τάξης των 5,7 δισ.» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι «προχωρά στην ανακοίνωση ενός νομοσχεδίου, που δείχνει ότι όχι απλά δεν θεωρεί πως πρέπει να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξε η πανδημία, αλλά να προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα βγαλμένο από τις χειρότερες ημέρες των πολιτικών της περιόδου της χρεοκοπίας».

Απλήρωτα 10ωρα

«Ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης φέρνει απλήρωτα δεκάωρα, μείωση του μισθού, διάλυση της προσωπικής και οικογενειακής ζωής.
Η λογική πως μπορούμε να πετύχουμε μια αναπτυξιακή πολιτική μέσα από την ελαστικοποίηση και τη μείωση του μισθού, δοκιμάστηκε το '12, τότε που σε ένα βράδυ καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις, μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 23% και θεσπίστηκε και ο υποκατώτατος μισθός για τους κάτω των 25 ετών μείον 32%» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν έκρηξη της ανεργίας ειδικά για τους νέους και ακόμα χειρότερη ύφεση και ότι συνεπώς «πρόκειται για μια πολιτική που έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς».
Επιπλέον για τα εργασιακά σημείωσε ότι η πολιτική της ΝΔ «έρχεται να νομιμοποιήσει κάτι το οποίο μέχρι τώρα ήταν μια παράνομη πρακτική, όπως για παράδειγμα τις απλήρωτες υπερωρίες» και έτσι «δίνει ακόμα περισσότερο θάρρος και θράσος στην εργοδοτική αυθαιρεσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης