Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Δεν καταργείται το 8ωρο – Πρωταθλητής των fake news ο ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης: Δεν καταργείται το 8ωρο – Πρωταθλητής των fake news ο ΣΥΡΙΖΑ
Η πιο σημαντική διάταξη του ν/σ για τα εργασιακά είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας είπε ο κ.Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι δεν καταργείται το 8ωρο με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά διατύπωσε ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πρωταθλητής των fake news.
«Έχουμε να κάνουμε με μια αντιπολίτευση η οποία συνειδητά ψεύδεται.
Είναι πρωταθλήτρια των fake news και διαστρεβλώνει το περιεχόμενο όλων των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης.
Για αυτό τη βλέπεται εκεί που είναι κολλημένη δημοσκοπικά.
Θα μπορούσε να κάνει κριτική επί υπαρκτών διατάξεων και όχι αυτών που έχει βάλει στο μυαλό της συνειδητά και αυθυποβάλλονται κάνοντας όλη αυτή την αστεία κριτική» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η πιο σημαντική διάταξη είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας.
«Είναι ένας μηχανισμός ηλεκτρονικός με τον οποίο ο εργαζόμενος μπορεί να έχει τις εγγυήσεις για την τήρηση ωραρίου.
Θα καταγράφονται και θα πληρώνονται οι υπερωρίες του και δεν θα υπάρχει μαύρη εργασία, ενώ θα προστατεύονται και οι έντιμοι εργοδότες απέναντι σε άλλους που κάνουν κόλπα.
Θα είναι αυτόματος μηχανισμός που θα εποπτεύει το ίδιο το υπουργείο Εργασίας.
Θα ξεκινήσουμε από μεγάλες επιχειρήσεις - βιομηχανίες και τράπεζες - και θα πάμε με ταχύτητα στις υπόλοιπες» ανέφερε ο κ.Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι «αυτοί που έχουν να φοβούνται από αυτή τη διάταξη είναι μόνο οι εργοδότες που εφαρμόζουν αθέμιτες πρακτικές».

Κωμικοτραγική αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενος στη διευθέτηση του ωραρίου, ο κ.Χατζηδάκης επεσήμανε ότι είναι ένας νόμος από τη δεκαετία του 90.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ τον κράτησε τον νόμο και τώρα λέει ότι αυτός ο νόμος καταργεί το 8ωρο, δηλαδή επί ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκε το 8ωρο και δεν το καταλάβαμε;
Είναι κωμικοτραγική αντιπολίτευση αυτό που κάνουν, δεν έχουν χαλινάρι σε αυτά που λένε» είπε ο κ.Χατζηδάκης αναφέροντας πως θα δίνεται η δυνατότητα στον εργαζόμενο «να μην κάθεται όσο προβλέπεται από την άδεια αλλά να αποταμιεύει χρόνο για την οικογένεια του» ενώ σχετικά με τις υπερωρίες ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «αυξάνουμε τον αριθμό τους και ελέγχουμε αν πληρώνονται με την ψηφιακή κάρτα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης