Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πάσχα με lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι – Η κυβέρνηση δείχνει σταδιακό άνοιγμα από 12 Απριλίου

Πάσχα με lockdown εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι – Η κυβέρνηση δείχνει σταδιακό άνοιγμα από 12 Απριλίου
Σύμφωνα με τις πρώτες εισηγήσεις δεν μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση μέχρι τα μέσα του Απριλίου.
Σχετικά Άρθρα

Μετά την χθεσινή 25/3 μεγαλειώδη μέρα σε εορτασμούς για την επέτειο του 1821, την ευτυχή κατάληξη στην Σύνοδο όσον αφορά το κείμενο για την Τουρκία και την εποικοδομητική συνομιλία Μητσοτάκη-Μπάιντεν, η κυβέρνηση επανέρχεται σε ρυθμούς πανδημίας.
Επιστροφή, λοιπόν, στην μίζερη καθημερινότητα.

Εισήγηση λοιμωξιολόγων για Πάσχα με lockdown- Αποφάσεις την άλλη εβδομάδα


Σήμερα, θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και θα δώσει την εισήγησή της στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η άποψη της πλειοψηφίας των επιστημόνων καταλήγει στο συμπέρασμα ότι και φέτος πολύ δύσκολα θα κάνουμε Πάσχα χωρίς lockdown.
Σύμφωνα με τις πρώτες εισηγήσεις δεν μπορεί να υπάρξει αποκλιμάκωση μέχρι τα μέσα του Απριλίου.
Είναι απλό.
Εάν τις 10 επόμενες μέρες έχουμε υψηλά κρούσματα στο επίπεδο των 2000-3000 η πίεση θα συνεχιστεί και μετά τις 10 μέρες στα νοσοκομεία.
Επιστροφή στην κοινωνική και οικονομική ζωή μέσα σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολη και ίσως και επιπόλαια που μπορεί να φέρει χειρότερα αποτελέσματα.
Η κυβέρνηση από την άλλη, διέψευσε προχθές τα σενάρια για lockdown μέχρι την Μεγάλη Βδομάδα στις 26 Απριλίου.
Άρα θα κινηθεί με τον αρχικό της σχεδιασμό της, δηλαδή να ανοίξει σταδιακά τις οικονομικές δραστηριότητες ξεκινώντας από τις 12 Απριλίου.
Η απόφασή της αυτή μοιραία θα έρθει σε σύγκρουση με τις προβλέψεις των ειδικών που βλέπουν μάχη με τον ιό όλο τον Απρίλιο και ουσιαστική αποκλιμάκωση στα τέλη του Απριλίου.

Διαφορετικές απόψεις και προθέσεις Μαξίμου-καθηγητών


Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν την επόμενη Παρασκευή, ωστόσο, όλοι προβλέπουν ότι θα υπάρξει σύγκρουση απόψεων και προθέσεων μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των επιστημόνων για άλλη μία φορά.
Παράταση τoυ lockdown θα φέρει αλλαγές στους σχεδιασμούς και χρονοδιαγράμματα. Καταρχάς, θα αναγκάσει τη κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς οικονομικής στήριξης και τον Απρίλιο ενώ η κλειστή αγορά τον Απρίλιο θα φέρει άλλο ένα άνοιγμα 3 δισ ευρώ για την πραγματική οικονομία.
Το κυριότερο, όμως, είναι θα κλονίσει το άνοιγμα του τουρισμού.
Η κυβέρνηση είχε υπολογίσει τουριστική κίνηση από 15 Απριλίου και τώρα αυτό δυσκολεύει λόγω των περιορισμών που θα παραμείνουν.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι διαφωνίες στην Σύνοδο Κορυφής για την κατανομή στα εμβόλια καθώς και η συνεχιζόμενη δυσαρέσκεια για την AstraZeneca ανησυχούν την ελληνική κυβέρνηση καθώς το ελληνικό πρόγραμμα εμβολιασμών είναι το τελευταίο «αποκούμπι» για τον τουρισμό 2021.
Η κυβέρνηση, πλέον, εξαρτάται απόλυτα από την μεγάλη παρτίδα των εμβολίων της J&J με ότι και αυτό συνεπάγεται…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης