Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Ετοιμάζουμε πλατφόρμα για τα θετικά αποτελέσματα των self test για κορωνοϊό

Πιερρακάκης: Ετοιμάζουμε πλατφόρμα για τα θετικά αποτελέσματα των self test για κορωνοϊό
Στόχος έως τα τέλη Απριλίου να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι ετοιμάζεται πλατφόρμα, στην οποία θα δηλώνονται τα θετικά αποτελέσματα που θα προκύπτουν από τα self test που θα κάνουν οι πολίτες, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
«Το σύστημα για να δηλώνονται τα κρούσματα από τους πολίτες που θα κάνουν self test θα αλληλεπιδρά με αυτό της άυλης συνταγογράφησης, στο οποίο έχουν πρόσβαση όλοι οι φαρμακοποιοί.
Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να υπάρξει μια πλατφόρμα κυρίως για στατιστικούς λόγους, να υπάρχει μια πρώτη καταγραφή και για να έχει μια εικόνα ο ΕΟΔΥ για τους πολίτες που έκαναν το τεστ.
Επιπλέον, θα υπάρξει μια πλατφόρμα για να δηλώνονται όσοι έχουν θετικό αποτέλεσμα, εφόσον το επιθυμούν.
Δε θα είναι απολύτως ισοδύναμο με το να πάει ο πολίτης σε ένα διαγνωστικό κέντρο ή να καταγραφεί κεντρικά στο μητρώο Covid, αλλά θα είναι χρήσιμο» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Πιερρακάκης.
Όπως είπε ο κ.Πιερρακάκης, στόχος είναι έως τα τέλη Απριλίου όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, μαζί με τα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου, να έχουν κάνει έστω μια δόση του εμβολίου.
«Αυτός ο στόχος είναι επιτεύξιμος.
Έχουμε ήδη πάνω από 1,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχουν ήδη γίνει και κάθε εβδομάδα προσθέτουμε 200.000 ραντεβού» ανέφερε ο κ.Πιερρακάκης, ο οποίος υποστήριξε πως ο αριθμός 13032 που έχει δημιουργηθεί για τις μετακινήσεις των πολιτών όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, είναι στη διάθεση της αρμόδιας επιτροπής, δουλεύει ήδη και είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί.
«Η ιδέα είναι να μπορεί κανείς να στείλει ένα μήνυμα την ημέρα από τη συσκευή του που θα έχει μια συγκεκριμένη χρονική διάρκεια που θα οριστεί από την Επιτροπή» τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης