Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης: Να ληφθούν μόνιμα μέτρα – Αυτονόητη η διαγραφή χρεών κορωνοϊού

Δραγασάκης: Να ληφθούν μόνιμα μέτρα – Αυτονόητη η διαγραφή χρεών κορωνοϊού
Δεν μπορεί η οικονομία να αντέξει και να ζήσει με απλώς έκτακτα μέτρα είπε ο κ.Δραγασάκης
Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη να ληφθούν μόνιμα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, αναφέροντας πως πρέπει να είναι αυτονόητη η διαγραφή χρεών που δημιουργήθηκαν την περίοδο του κορωνοϊού.
«Ζούμε μια οριακή στιγμή, αλλά καμιά φορά οι οριακές στιγμές είναι μια ευκαιρία να γίνει ένα άλμα προς τα μπροστά, υπό τον όρο ότι γνωρίζουμε την πραγματικότητα.
Τα lockdown έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι αυτά που σώζουν ζωές, δίνουν χρόνο για να προετοιμαστούμε
Τα lockdown έγιναν, δεν αξιοποιήθηκαν όπως έπρεπε, άρα πρέπει να γίνει ανασχεδιασμός όπως λένε όλοι, ώστε και να προστατέψουμε αποτελεσματικά και η οικονομία και οι άνθρωποι να μπορέσουν να ανασάνουν.
Νομίζω ότι έχουν ακουστεί ιδέες από τους ειδικούς, ότι μπορούμε να περάσουμε σε μια νέα στρατηγική, που να είναι τα lockdown όταν χρειάζονται μερικά ή τοπικά και να υπάρξουν άλλα μέτρα όπως αυτά που γίνονται με καθυστέρηση τώρα πχ η συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με το ΕΣΥ, τα στοχευμένα μέτρα σε ΜΜΜ και άλλους χώρους και να υπάρξει ελεγχόμενο άνοιγμα γενικά και ειδικά προς τον τουρισμό» ανέφερε ο κ.Δραγασάκης.

Να συνδυάσουμε τα έκτακτα μέτρα με μόνιμες πολιτικές

«Πρέπει να αρχίσουμε να συνδυάζουμε τα έκτακτα μέτρα με μόνιμες πολιτικές.
Δεν μπορεί η οικονομία να αντέξει και να ζήσει με απλώς έκτακτα μέτρα.
Σε κάποιους μήνες μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα είναι υπό έλεγχο η κατάσταση, αλλά πρέπει να σχεδιάζουμε από τώρα τι θα γίνει μετά» υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης, τονίζοντας ότι επιμένει «στην ανάγκη σχεδιασμού και λήψης μέτρων μόνιμων και προγραμμάτων από τώρα, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολλαπλή κρίση».
«Το θέμα του χρέους, μου κάνει εντύπωση ο τρόπος που αντιδρούν ορισμένοι, μιλάμε για ένα χρέος, αυτό του κορωνοϊού, όχι ανάπτυξης, αλλά επιβίωσης.
Άρα, θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι πρέπει να διαγραφεί, γιατί αν δεν διαγραφεί ολόκληρες γενιές θα το κουβαλάνε πάνω τους.
Η συζήτηση γίνεται σε όλη την Ευρώπη.
Δεν αρκεί αλλά αν δεν γίνει ούτε αυτό, θα περπατάμε με ένα βαρίδι όπως οι κρατούμενοι στο πόδι μας και ως πολίτες και ως κράτη και ως επιχειρήσεις και ως εργαζόμενοι.
Σε αυτό είμαι απόλυτος.
Πρέπει να υπάρξουν προνοιακά προγράμματα στους τρεις κλάδους που πλήττονται περισσότερο δηλαδή εστίαση, λιανεμπόριο και πολιτισμός.
Τον τουρισμό τον αφήνω γιατί είναι μια κατηγορία από μόνος του» υπογράμμισε ο κ.Δραγασάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης