Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Σε έξαρση η πανδημία στην Ελλάδα – Ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα

Πελώνη: Σε έξαρση η πανδημία στην Ελλάδα – Ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα
Μόνο στρατιωτική παρέλαση στις 25 Μαρτίου είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι η πανδημία παραμένει σε έξαρση στην Ελλάδα διατύπωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξη, αναφέροντας πως «ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα».
«Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας η κυβέρνηση με σχέδιο, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα προχώρησε στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και άπλωσε δίχτυ προστασίας στους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ανέργους.
Διέθεσε 24 δισεκ. ευρώ μέσα στο 2020 και συνεχίζει με επιπλέον 11,6 δισεκ. ευρώ 2021.
Μετριάζει έτσι τις επιπτώσεις της πανδημίας, στηρίζει την απασχόληση, δίνει ρευστότητα στις επιχειρήσεις και στρώνει το έδαφος για την ημέρα μετά το τέλος της πανδημίας.
Σε πείσμα της ανεύθυνης καταστροφολογίας, όπως δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η εθνική οικονομία άντεξε.
Παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες δεν είχαμε λουκέτα.
Στη συγκράτηση της ανεργίας η χώρα είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη και η ύφεση περιορίστηκε στο 8,2% κόντρα στις μίζερες προβλέψεις της αντιπολίτευσης», υποστήριξε η κα.Πελώνη, η οποία αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τα πρωί ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Τελευταία ανηφόρα

Η κα.Πελώνη υποστήριξε ότι η πανδημία παραμένει σε έξαρση στην Ελλάδα.
«Διαπιστώνεται ταυτόχρονα ότι τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών, γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα των συμπολιτών μας.
Γενικότερα η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού το τελευταίο διάστημα αποδίδεται στον καιρό, στις μεταλλάξεις και στους συνωστισμούς.
Ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα.
Οφείλουμε να είμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου», υπογράμμισε η κα.Πελώνη.

Θα παραμείνει υπό πίεση το ΕΣΥ

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε πως «το ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην Αττική δέχεται εξαιρετικά μεγάλη πίεση που προβλέπεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες».
«Όπως προανέφερα έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον δέκα δύσκολες ημέρες.
Αυτό θα κριθεί προφανώς από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων» ανέφερε η κα.Πελώνη.
«Οι κλίνες Μ.Ε.Θ. από 565 που ήταν το 2019, έφτασαν στις 1.404, ενώ στην Αττική Μ.Ε.Θ. Covid από τις 229 πριν από ένα μήνα, έφτασαν τις 362.
Από χθες μπήκε στην εφημερία το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν ως υποστηρικτικό νοσοκομείο non-covid, ενώ το Σισμανόγλειο θα δέχεται αποκλειστικά πλέον Covid περιστατικά.
Από σήμερα το Λητώ και το Ιατρικό Περιστερίου ενσωματώνονται στην 1η και 2η Υγειονομική Περιφέρεια αντίστοιχα ως covid θεραπευτήρια.
Σε αυτά θα προστεθεί ένα ιδιωτικό Κέντρο Αποκατάστασης για τα περιστατικά κορονοϊού που θα χρήζουν στήριξης με φυσιοθεραπείες» τόνισε η κα.Πελώνη.

Προτεραιότητα στο λιανεμπόριο

Αναφερόμενη στο άνοιγμα της οικονομίας, η κα.Πελώνη είπε πως «με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής παραμένει προτεραιότητα για την κυβέρνηση το άνοιγμα του λιανεμπορίου, η επαναλειτουργία σταδιακά τομέων της οικονομίας».
«Θα πρέπει ωστόσο να περιμένουμε.
Υπάρχει ακόμα πίεση, φαίνεται και στο ΕΣΥ και από τα κρούσματα.
Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να τηρήσουμε – εφόσον βοηθήσουμε όλοι τηρώντας τα μέτρα και με υπομονή – τον άτυπο οδικό χάρτη που έχουμε θέσει», είπε η κα.Πελώνη.

Μόνο στρατιωτική παρέλαση στις 25 Μαρτίου

Ερωτηθείσα για το αν θα γίνουν παρελάσεις η κα. Πελώνη τόνισε ότι «δεν θα γίνουν παρελάσεις την 25η Μαρτίου, θα γίνει μόνο η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα».
«Θα μεταδοθεί τηλεοπτικά. Θα είναι ένα ποιοτικό και πολύ περήφανο θέαμα» είπε η κα.Πελώνη.
Σε ερώτηση για το εάν θα κάνουμε Πάσχα στα χωριά η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το Πάσχα και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των δεδομένων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης