Τελευταία Νέα
Πολιτική

H κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τον Τσίπρα ως ηθικό και φυσικό αυτουργό της κοινωνικής αναταραχής και lockdown

H κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τον Τσίπρα ως ηθικό και φυσικό αυτουργό της κοινωνικής αναταραχής και lockdown
Επικρατεί σκοτάδι στον οδικό χάρτη για άρση του lockdown - Προς παράταση έως τέλος Μαρτίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Στο ρόλο ηθικού και φυσικού αυτουργού για τις κοινωνικές αναταράξεις και την χειροτέρευση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας θα καταλογίσει στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Πλέον, τα στοιχεία που διαθέτει η ΝΔ και θα παρουσιάσει στην Βουλή την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 δείχνουν την ενισχυτική συμπεριφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική αναταραχή της Τρίτης και στην περαιτέρω όξυνση της κατάστασης το επόμενο διάστημα.

Τα πειστήρια για την εμπλοκή ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική αναταραχή

Ουσιαστικά, όμως, αυτό που θέλει να προσδώσει η κυβερνώσα παράταξη είναι, αυτό που ομολόγησε χθες ο Υπ. Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ «βολεύεται» με την όξυνση της δυσαρέσκειας που φέρνει το παρατεταμένο lockdown γι’ αυτό και με την στάση του εργαλειοποιεί την δυσαρέσκεια αυτή προς όφελός του.
Στο Μαξίμου έχουν κάνει ένα μακρύ κατάλογο με τα πειστήρια:

  1. Την κοινή επίσκεψη-παρέμβαση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Παππάς, Σπίρτζης, Πολάκης κ.α) στην πλατεία Νέας Σμύρνης
  2. Το επίσημο κάλεσμα των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ για να προσέλθουν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
  3. Τα τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μετά το συμβάν με τον αστυνομικό που γενικευμένα καλούσε σε… εξέγερση κατά της κυβέρνησης
  4. Το βίντεο της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που μεμονωμένα έδειχνε την αστυνομική βία σε κατάσταση εξέγερσης και όχι τη μεγάλη εικόνα των επιθέσεων σε αμάξια και περίοικους της Νέας Σμύρνης
  5. Τις συνεχείς δηλώσεις μέσω των social media στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Κυρίτση που απειλούσε ότι εάν τοποθετηθεί η αστυνομία στα πανεπιστήμια θα έχουμε κάθε μέρα σκηνικά Ν. Σμύρνης
  6. Τις εκκλήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για συγκεντρώσεις υπέρ του κρατούμενου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα
  7. Τις εκκλήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για νομοσχέδια όπως αυτό της Παιδείας
  8. Το σημερινό παν-αττικό συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και σωματείων –στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ- για την προστασία της δημόσιας υγείας (!) στους εργασιακούς χώρους και… την αστυνομική ασυδοσία!

Ένας μήνας ακόμα σκληρών μέτρων

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκέφτεται, πλέον, την παράταση του lockdown τουλάχιστον μέχρι τέλος του μήνα (και βλέπουμε) μετά την βεβαρυμμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.
Το τελευταίο 24ωρο τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν καμία αισιοδοξία και ήδη η κυβέρνηση σκέφτεται εναλλακτικούς τρόπους για το άνοιγμα της οικονομίας.
Επιδημιολόγοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον άλλο ένα μήνα σκληρών περιοριστικών μέτρων.

Οι 3 παράμετροι για την άρση του lockdown

Και όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός σχεδιασμός για άνοιγμα την εβδομάδα της 25ης Μαρτίου (εβδομάδα εθνικής εορτής και επετείου 200 χρόνων από το 1821) δεν μπορεί να ευοδωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από την επιτροπή επιδημιολόγων και το Μέγαρο Μαξίμου, εξετάζονται σοβαρά τρεις παράμετροι που θα κρίνουν την πορεία της πανδημίας.
Η πορεία των μεταλλάξεων στην Αττική στην οποία πλέον κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη.
Τον αριθμό των εισαγωγών στα νοσοκομεία και την διαθεσιμότητα των ΜΕΘ μετά τις τελευταίες προσθήκες του Υπ. Υγείας σε ιδιωτικά νοσοκομεία
Την τήρηση των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων
Τίποτα, όμως, από τα τρία παραπάνω δεν παραπέμπει σε καλυτέρευση της επιδημιολογικής κατάστασης.
Η βρετανική μετάλλαξη είναι πολύ μεταδοτική, η κατάσταση στα νοσοκομεία με τις συνεχείς διασωληνώσεις δεν καλυτερεύει ενώ πλέον η κυβέρνηση ζητάει την βοήθεια ιδιωτών ιατρών ενώ η τήρηση των μέτρων πάει περίπατο με τις συνεχείς συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.
Oπότε προς το παρόν επικρατεί σκοτάδι στον οδικό χάρτη για άρση του lockdown.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης