Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα Σμύρνη: Το χαμένο πορτοφόλι οδήγησε στην σύλληψη του 22χρονου χούλιγκαν για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Νέα Σμύρνη: Το χαμένο πορτοφόλι οδήγησε στην σύλληψη του 22χρονου χούλιγκαν για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού
Πρόκειται για τον 22χρονο που έχει συλληφθεί μαζί με άλλα 15 άτομα
Σχετικά Άρθρα

Μια «λάθος» κίνηση στο σημείο της επίθεσης στον αστυνομικό που τραυματίστηκε χθες (9/3) κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ήταν αρκετή για να οδηγήσει την αστυνομία στα ίχνη ενός εκ των δραστών.
Πρόκειται για τον 22χρονο που έχει συλληφθεί μαζί με άλλα 15 άτομα, ο οποίος, σύμφωνα με το Mega, είναι καταγεγραμμένος οπαδός ομάδας και ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του μέσα στην περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι σφοδρές συμπλοκές των διαδηλωτών με την αστυνομία και κοντά στο σημείο που ξυλοκοπήθηκε ο αστυνομικός της ΔΡΑΣΗ.
Αστυνομικός το συνέλεξε και το παρέδωσε στο ΑΤ της περιοχής με την εντολή όταν το ζητήσει κάποιος να κρατηθεί.
Όπως και έγινε.
Το πρωί της Τετάρτης 10/3 ο νεαρός πήγε στο τμήμα όπου και αναζήτησε το πορτοφόλι του.
Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκε για τη φερόμενη συμμετοχή του στα επεισόδια και συνελήφθη.

Νωρίτερα όπως μετέδιδε το bankingnews:

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε έναν 22χρονο, που κατηγορείται ότι ήταν ένας εκ των ατόμων που ξυλοκόπησαν βάναυσα με μανία τον αστυνομικό στα επεισόδια (9/3) στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.
Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να προέρχεται από ομάδα χούλιγκανς, ενώ από τον ίδιο χώρο εκτιμάται ότι προέρχονται οι περισσότεροι από τους δράστες.

Αναζητείται ο «Ινδιάνος»

Η αστυνομία έφτασε και στην ταυτοποίηση του λεγόμενου «Ινδιάνου», εκείνου που κλώτσησε και έριξε τον αστυνομικό από τη μηχανή:
Τον αποκαλούν έτσι από τον τρόπο που έδρασε.
Πρόκειται για χούλιγκαν μεγάλης ομάδας, κάτοικο Μενιδίου, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αναζητείται.
Οι αρχές έφθασαν στην ταυτοποίησή του μετά από αξιοποίηση του υλικού από βίντεο και φωτογραφίες.
Υπενθυμίζεται πως στα επεισόδια έγιναν 16 συλλήψεις έγιναν συνολικά, ενώ προσήχθησαν και άλλα 11 άτομα, αλλά αφέθηκαν ελεύθερα.
Ο 22χρονος χούλιγκαν είναι ανάμεσα στους 16 συλληφθέντες από τα επεισόδια και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία.
Στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού πήραν μέρος περίπου 70 άτομα
Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και ο ρόλος του είναι κομβικός.
Επιπλέον, αναμένεται να εξεταστεί όλο το διαθέσιμο υλικό από κάμερες και drones που κατέγραψαν τα γεγονότα, από το ελικόπτερο που βρέθηκε πάνω από τη Νέα Σμύρνη.

H επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας

Σε συνέχεια της από 9-3-2021 ανακοίνωσης, από τις αστυνομικές δυνάμεις συνελήφθησαν για συμμετοχή στα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη συνολικά 16 άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, απόπειρας σωματικής βλάβης από κοινού, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, εμπρησμού κατά συναυτουργία από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, έκρηξης κατά συναυτουργία από την οποία προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, εξύβρισης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση της Νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και παραβίαση μέτρων για τη διασπορά ασθενειών.
Επιπρόσθετα προσήχθησαν 11 άτομα.
Τραυματίσθηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων 3 παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης