Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το σχέδιο της κυβέρνησης απέναντι στην... πλατεία του ΣΥΡΙΖΑ - Πίσω από το διάγγελμα κρύβονται οι εκλογές

Το σχέδιο της κυβέρνησης απέναντι στην... πλατεία του ΣΥΡΙΖΑ - Πίσω από το διάγγελμα κρύβονται οι εκλογές
Είναι, όμως, αλήθεια ότι όσο πιο γρήγορα ξεφύγουμε από το ολικό lockdown τόσο η αναταραχή θα μειώνεται και θα υπάρχει μία κανονικότητα.
Σχετικά Άρθρα

Στην επένδυση κλίματος 2008 επένδυσε ο Αλέξης Τσίπρας και αυτό φάνηκε από τις ανακοινώσεις των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ, από τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών στα social media που καλούσαν τον κόσμο από όλη την Αθήνα να μεταβεί στην Νέα Σμύρνη αλλά κυρίως από τις προσωπικές ενέργειες του Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη οι οποίοι εμφανίστηκαν πριν την διαδήλωση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης…

Παρανυχίδα η αστυνομική βία, βαθύτερα τα αίτια της αντίδρασης

Είναι προφανές, ότι το περιστατικό με την αστυνομική βία αποτέλεσε μία παρανυχίδα στην κυβερνητική συνοχή η οποία, όπως, με τον τρόπο που αξιοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε αντισυσπείρωση του δημοκρατικού κόσμου. Άλλωστε, αργά βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση μέσω του κ. Σπίρτζη και να καταδικάζει τη βία…
Αυτή είναι, όμως, η μία πλευρά του νομίσματος.
Η άλλη πλευρά έγκειται στο γεγονός ότι στην διαδήλωση της Νέας Σμύρνης δεν κατέφθασαν μόνο οι τοπικές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΜΕ αλλά και κύματα αγανακτισμένων από το παρατεταμένο, για πέμπτο συνεχή μήνα, lockdown.
Και βεβαίως, μην ξεχνάμε και τις ακραίες οργανώσεις τύπου Ρουβίκωνα οι οποίες παρεισφρήσανε στην κατάληψη της πλατείας για να διαμαρτυρηθούν για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.
Τέλος, στην πορεία αυτή είχαν μπει και οπαδοί ομάδων, με κυρίαρχη τον σύλλογο φιλάθλων «Πάνθηρες» του Πανιωνίου.

Θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις - Σήμερα μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι λόγω ενός περιστατικού αστυνομικής βίας κατά πολίτη, δημιουργήθηκε το έδαφος για συνολικές διαδηλώσεις (στις 9/3 μετρήθηκαν 3 μαζικές μόνο στην Αθήνα) στις οποίες ο καθένας διαδήλωσε για τον δικό του λόγο και την πολιτική αξιοποίηση του την ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι;
Είναι προφανές, όπως έγκαιρα σας είχαμε προαναφέρει εδώ και μέρες, ότι η Νέα Σμύρνη ήταν η αρχή και ότι αναμένονταν μεγάλης έκτασης διαδηλώσεις και επεισόδια σε όλη τη χώρα, ειδικά στην Αθήνα.
Σήμερα, θα έχουμε εκ νέου στις 13:00 στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με διοργανωτή την ΟΛΜΕ με κύρια αιτήματα την μη αξιολόγησή των εκπαιδευτικών (!) και την επανέναρξη των μαθημάτων σε όλη τη χώρα (!).

Το άνοιγμα της αγοράς θα εξαλείψει την αναταραχή

Τα συνεχή περιοριστικά μέτρα και η κόπωση του πολίτη από αυτά έκαναν εχθρό την κάθε κυβερνητική πολιτική η οποία, αναπροσαρμόζεται για την συνέχεια.
Άλλωστε, χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης δημοσίως προανήγγειλε το άνοιγμα του λιανεμπορίου με sms στις 22/3 ή 29/3 παρόλο που ο Πρωθυπουργός έχει απαγορεύσει, πλέον, τέτοιες δηλώσεις από τους υπουργούς του για να μην… μπερδεύουν τον κόσμο και δημιουργούν κλίμα.
Ωστόσο, η δήλωση αυτή κρίθηκε αναγκαία για επικοινωνιακούς λόγους προκειμένου να υπάρξει στον κόσμο μία βαλβίδα εκτόνωσης μέσα από την προσδοκία άμεσου ανοίγματος της αγοράς.
Είναι, όμως, αλήθεια ότι όσο πιο γρήγορα ξεφύγουμε από το ολικό lockdown τόσο η αναταραχή θα μειώνεται και θα υπάρχει μία κανονικότητα.

Το Μαξίμου προετοιμάζεται για την Παρασκευή 12/3

Το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός προετοιμάζεται για την μάχη της Βουλής την Παρασκευή στις 12/3 απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα.
Ως τότε, θα έχουμε και νέες δημοσκοπήσεις.
Οι πρώτες πληροφορίες μάς προϊδεάζουν ότι ούτε από την αντιπολίτευση της πλατείας «κερδίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα συνθέτουν ένα μεγάλο τμήμα του κόσμου που κινείται αντισυστημικά αλλά δεν έχει πολιτική έκφραση – δεν τους καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ…
Η τακτική Μητσοτάκη για την Παρασκευή είναι να καταδείξει τον Α. Τσίπρα ως τον πολιτικό αρχηγό που ηθελημένα θέλει να μην βγούμε από τα περιοριστικά μέτρα, που επενδύει στην κοινωνική αναταραχή και που δεν έχει καμία θεσμική ατζέντα, αντιπρόταση απέναντι στην νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης που θα τρέξει από την άλλη εβδομάδα.

Πίσω από το χθεσινό διάγγελμα κάποιοι είδαν εκλογές…

Μετά τα χθεσινά επεισόδια, αυτό που ενδιαφέρει πολιτικά περισσότερο είναι η επίκληση της νίκης της ΝΔ την 7η Ιουλίου του 2019, από τον Πρωθυπουργό στο χθεσινό διάγγελμά του. Δήλωση, η οποία μεταφράστηκε με 2 τρόπους:

1)Ότι η ΝΔ νίκησε γιατί υποσχέθηκε ηρεμία, ασφάλεια και τάξη και 2. Ότι εάν αυτό αμφισβητείται από κάποιους μπορούν όλα να λυθούν μέσα από μία νέα ετυμηγορία του λαού.
2)Το σενάριο, άλλωστε, των εκλογών το καλοκαίρι «παίζει» πολύ δυνατά και οι εξελίξεις το ευνοούν…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης