Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προβλήματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ - Λείπουν τα στελέχη - ασπίδα από το Μαξίμου

Προβλήματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ - Λείπουν τα στελέχη - ασπίδα από το Μαξίμου
Λείπουν τα στελέχη - ασπίδα στον Μητσοτάκη από το Μαξίμου
Σχετικά Άρθρα

Την πιο σωστή παρατήρηση έκανε παλιός δεξιός κοινοβουλευτικός όχι και τόσο ένθερμος της προσκόλλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Τί είπε;
Ότι τα τελευταία προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην κυβέρνηση φέρνουν την σφραγίδα ΠΑΣΟΚ.
Εξηγούμαστε:

Χρυσοχοίδης - Λιγνάδης στο στόχαστρο της δεξιάς πτέρυγας

Η υπόθεση της Νέας Σμύρνης βαραίνει τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και, μάλιστα, έχει διατελέσει και γραμματέας του κόμματος. Λίγο καιρό πριν, το Μέγαρο Μαξίμου ήρθε αντιμέτωπο με την υπόθεση Λιγνάδη, του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο οποίο προίσταται πολιτικά η Λίνα Μενδώνη.
Η κ. Μενδώνη ήταν επίσης, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με στενούς δεσμούς με τον Βαγγέλη Βενιζέλο αλλά διαχρονικά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Η «πράσινοκρατούμενη» επικοινωνία

Η Αριστοτελία Πελώνη που κρατάει, πλέον, τα ηνία της επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου ανήκει στο στενό πυρήνα των υποστηρικτών της Άννας Διαμαντοπούλου.
Στην κ. Πελώνη πέραν από την ελλειποβαρή εμφάνισή της στο briefing της Δευτέρας, χρεώνουν και τη διαρροή του non paper το οποίο, λανθασμένα, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε στον αέρα αποκαλύπτοντας το όνομα του συλληφθέντα στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης.
Παράλληλα, όμως, είναι και η σύντροφος του Γιάννη Μαστρογεωργίου, γενικού γραμματέα ενημέρωσης και επικοινωνίας της κυβέρνησης ο οποίος, επίσης, ήταν δραστήριο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ, εξ απορρήτων της Άννας Διαμαντοπούλου και διευθυντής μέχρι το 2018 στο ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ένα think tank στο οποίο πρόεδρος είναι η κ. Διαμαντοπούλου.

Λείπουν τα στελέχη - ασπίδα στον Μητσοτάκη από το Μαξίμου

Στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο δεν υπάρχει μία ανώτατη κυβερνητική επιτροπή, κάνουν κουμάντο 2 πρόσωπα.
Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Σκέρτσος προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ.
Στην Νέα Δημοκρατία κάποιοι θεωρούν ότι τα δύο αυτά στελέχη παρόλο που είναι ικανά σε τεχνοκρατικούς όρους, υστερούν σε κομματικό πατριωτισμό και δεν βάζουν τα χέρια τους στα κάρβουνα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως έκανε παλαιότερα οι Λαζαρίδης - Σταμάτης για τον Α.Σαμαρά, οι Ρουσόπουλος - Αγγέλου για τον Κ. Καραμανλή, οι Τσουκάτος - Θέμελης για τον Κ. Σημίτη, οι Λιβάνης - Χυτήρης για τον Ανδρέα Παπανδρέου κοκ.
Την έλλειψη αυτοθυσίας χρεώνουν και στους κεντροαριστερούς Βλαστάρη - Τσιόδρα (ο πρώτος είναι λογογράφος και ο δεύτερος διευθυντής του γρ. τύπου Πρωθυπουργού) στελέχη της ΝΔ που θα ήθελαν σε αυτές τις θέσεις να δουν ένα πρόσωπο από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας…
Όλοι οι παραπάνω αντιπροσωπεύουν τους τομείς στους οποίους το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετώπισε κενά, παραλείψεις αλλά και κακοδιαχείριση.
Σήμερα ο Πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον Συνταγματολόγο και επίσης προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ, Νίκο Αλιβιζάτο για τα θέματα της αστυνομικής βίας, ωστόσο, ο τελευταίος έριξε τα φαρμακερά του βέλη απέναντι στον κ. Χρυσοχοίδη, ουσιαστικά κατηγορώντας τον ότι η Επιτροπή Διερεύνησης Αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί το 2019, έχει ατονήσει λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης