Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μακρή (υφυπουργός Παιδείας): Εξετάζεται παράταση του σχολικού έτους – Δεν έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων

Μακρή (υφυπουργός Παιδείας): Εξετάζεται παράταση του σχολικού έτους – Δεν έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων
"Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς", σύμφωνα με την  Ζ. Μακρή
Σχετικά Άρθρα

Την παράταση του σχολικού έτους, η οποία θα είναι μικρότερη από ένα μήνα, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.
«Έχει πέσει στο τραπέζι το σενάριο για παράταση της σχολικής χρονιάς. Εξετάζεται», ανέφερε μιλώντας στο MEGA η κ. Μακρή, σημειώνοντας ότι θα είναι μικρότερη από ένα μήνα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα.
Εξηγώντας του λόγους που εξετάζεται η παράταση της σχολικής χρονιάς, η υφυπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά πως «δεν θα γίνει γιατί δεν έχει καλυφθεί η ύλη, αλλά γιατί πρέπει τα παιδιά για κοινωνικούς και ψυχολογικούς λόγους να ξαναέρθουν στα σχολεία».

Για δια ζώσης μαθήματα

Σε ερώτηση για το πότε θα ξανανοίξουν στα σχολεία, η κ. Μακρή ανέφερε ότι «κάθε εβδομάδα συζητείται από τους ειδικούς το θέμα της επαναλειτουργίας των σχολείων. Όταν έχουμε την εισήγησή τους θα πάρουμε την πολιτική απόφαση».
Όπως είπε, «θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης, όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως».

Πανελλήνιες

Αναφορικά με τις Πανελλήνιες, η κ. Μακρή τόνισε ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους και υπενθύμισε ότι ήδη από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη.
Σημείωσε ότι τον Σεπτέμβριο, στο Εργαστήριο Δεξιοτήτων που θα εισαχθεί σε πολλά σχολεία, θα περιλαμβάνεται και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Για τα φροντιστήρια

Δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στα φροντιστήρια που παραμένουν κλειστά, επισημαίνοντας ότι δεν οφείλεται στο υπουργείο, αλλά στους ειδικούς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου».
«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων», υπογράμμισε η κ. Μακρή.
Εξήγησε ότι «απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα».
Υπογράμμισε ότι «δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου», αλλά «είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης