Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Εκτιμάμε ότι μέσα Μαρτίου θα ανοίξει η αγορά – Το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο

Πέτσας: Εκτιμάμε ότι μέσα Μαρτίου θα ανοίξει η αγορά – Το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο
"O Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο", ανέφερε ο Στ. Πέτσας

«Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος και σημείωσε ότι «ο θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο».
«Είμαστε κοντά στο τέλος ενός πρωτοφανούς δράματος», δήλωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι «αν προχωρήσουμε όπως είναι το πρόγραμμά μας για τους εμβολιασμούς, οι οποίοι επιταχύνονται πολύ από τις 15 Μαρτίου και μετά και ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας μαζικών εμβολιασμών, το Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο».
Ωστόσο, «το πόσο κανονικό θα είναι, θα το δούμε στην πορεία, αλλά σίγουρα δε θα έχει καμία σχέση με την κλειστή κατάσταση που βιώσαμε πέρυσι», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Άνοιγμα της αγοράς

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες εβδομάδες ο κ. Πέτσας, ο οποίος και ανέφερε πως εκτιμάται ότι αγορά μπορεί να ανοίξει στα μέσα Μαρτίου με μέτρα ασφαλείας.
Ειδικότερα, για να σενάρια ότι ο πρωθυπουργός θέλει η αγορά να ανοίξει οπωσδήποτε στις 16 Μαρτίου, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ναι μεν είναι πολύ κοντά στην αγορά, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα ανοίξει χωρίς μέτρα ασφαλείας.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών «ακόμα και τώρα βλέπουμε μια πολύ υψηλή κίνηση, ενώ η αγορά είναι κλειστή.
Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες για να μπορέσουμε να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να ανοίξει η αγορά».
«Πιστεύω ότι οι επόμενες 10 μέρες δεδομένου ότι αρκετές περιοχές πλέον έχουν αρκετά κρούσματα θα δημιουργήσουν ένα κλίμα που θα είναι αντίθετο στον εφησυχασμό που είδαμε το προηγούμενο διάστημα και θα μαζευτούν τα κρούσματα. Άρα τα μέσα Μαρτίου είναι ένα χρονικό ορόσημο πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσουμε».
«Εκτιμάμε πως μέσα Μαρτίου θα μπορέσει να ανοίξει η αγορά», είπε χαρακτηριστικά.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Είμαστε σε ένα στάδιο που γίνεται αποδεκτή η πρόταση του πρωθυπουργού και γρήγορα θα έχουμε καλά αποτελέσματα», ανέφερε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως υπήρχε και όταν ξεκίνησε πέρυσι η πανδημία μια συζήτηση για το αν θα μπορεί κάποιος να έρχεται στη χώρα για τουριστικούς σκοπούς με κάποιο πιστοποιητικό, δηλαδή να έχει ένα αρνητικό τεστ.
Πρόσθεσε ότι τώρα είναι πολύ πιο ώριμα τα πράγματα στην Ε.Ε. για να καθιερωθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Κατά τον ίδιο, «πάνω από 25 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί και σε μερικούς μήνες θα έχουν φτάσει τα 50-60 εκατ.
Γιατί να μην έχουμε μια τέτοια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που με σχετική ασφάλεια μπορούν να ταξιδεύουν και ένας χώρος σημαντικός όπως είναι του καταλύματος, της εστίασης και του τουρισμού να αρχίσει να αναπνέει τουλάχιστον από την άνοιξη και μετά; Να μπορέσει δηλαδή να υπάρξει μια κινητικότητα με ασφάλεια στην Ευρώπη και από αυτή να επωφεληθούν όλοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης