Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης πήγε να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη – Θα δώσει εξηγήσεις στη Βουλή

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Μητσοτάκης πήγε να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη – Θα δώσει εξηγήσεις στη Βουλή
Προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη ο Λιγνάδης για το Εθνικό Θέατρο υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, προμηνύοντας έτσι τη σύγκρουση που αναμένεται μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κατά την αυριανή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στο Κοινοβούλιο.
«Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους ανθρώπους βγήκαν μπροστά να μιλήσουν για όσα υπέστησαν και να μοιραστούν τον εφιάλτη τους μαζί μας.
Το κρίσιμο ερώτημα για όλους μας και για την Πολιτεία, είναι πώς ενδυναμώνεται η φωνή αυτών των ανθρώπων, πώς δημιουργείται ένα πλαίσιο που θα τους δίνει το κουράγιο να μιλήσουν.
Αυτό είναι που δεν έκανε η κυβέρνηση στην υπόθεση Λιγνάδη.
Από τις 6/2 που υπήρξε η πρώτη επώνυμη καταγγελία εναντίον του κ. Λιγνάδη, η κα. Μενδώνη δεν ανέλαβε καμία πρωτοβουλία για να σταλεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη, αντιθέτως για μέρες μιλούσε για φήμες και τοξικό κλίμα.
Ακόμα, ο πρωθυπουργός – δια του κυβερνητικού εκπροσώπου - δήλωσε στις 15/2 ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Όλη αυτή η διαδικασία δεν έστελνε σήμα διερεύνησης των καταγγελιών, έστελνε ξεκάθαρο σήμα συγκάλυψης», ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAX FM 93.4» της Πάτρας ο κ.Ηλιόπουλος.
«Και μάλιστα όλα αυτά, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε πόσο κρίσιμο είναι για τις διωκτικές αρχές, όταν μιλάμε για τέτοιας μορφής εγκλήματα, να δράσουν γρήγορα και να διεξάγουν έρευνα σε προσωπικό υλικό -για παράδειγμα - του κατηγορούμενου», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πότε άλλαξε στάση η κυβέρνηση

«Η στάση της κας. Μενδώνη και της κυβέρνησης άλλαξε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι εναντίον του κ. Λιγνάδη υπήρχε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα.
Και σήμερα βλέπουμε τα στελέχη της κυβέρνησης να πέφτουν σε απίστευτες αντιφάσεις, με τον κ. Σκέρτσο να δηλώνει ότι οι ίδιοι ζήτησαν από τον κ. Λιγνάδη να παραιτηθεί στις 6/2, πράγμα που σημαίνει ότι τόσες μέρες η κα. Μενδώνη και ο κ. Ταραντίλης μας έλεγαν ψέματα» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

Προσωπική επιλογή του Μητσοτάκη

«Ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τον κ.Μητσοτάκη ότι «επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση, ακριβώς γιατί μέσα στην αλαζονεία του, δεν ήθελε να αμφισβητηθεί η επιλογή του». «Για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός θα έρθει αύριο στη Βουλή απολογούμενος και δε θα επιτρέψουμε φτηνούς αντιπερισπασμούς, όπως το να στραφεί η συζήτηση στα σχόλια που γίνονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης