Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φουντώνει η πολιτική θύελλα για Λιγνάδη - Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη - Νέες έρευνες για γνωστό ηθοποιό και ΜΚΟ

Φουντώνει η πολιτική θύελλα για Λιγνάδη - Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη - Νέες έρευνες για γνωστό ηθοποιό και ΜΚΟ
Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες για τον ρόλο των ΜΚΟ ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην υπόθεση Λιγνάδη - Την παραίτηση Μενδώνη αιτούνται καλλιτέχνες και αντιπολίτευση
Σχετικά Άρθρα
Φουντώνει την πολιτική θύελλα η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ένα βαρύ κατηγορητήριο, πυροδοτώντας άγρια σύγκρουση μεταξύ Κυβέρνησης - Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα των ευθυνών, των πτυχών που ξεδιπλώνονται καθώς η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά και των συνεπειών τους.
Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκεται και δεύτερος γνωστός ηθοποιός, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και να έχει υπάρξει μαθητής του.
Την ίδια στιγμή, η Δικαιοσύνη ερευνά και τον ενδεχόμενο ρόλο των ΜΚΟ που ασχολούνται με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.
Σε κάθε περίπτωση ο Δημήτρης Λιγνάδης θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής μέχρι την Τετάρτη (24/2/2021) στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από έρευνα των εισαγγελέων Κώστα Σπυρόπουλου και Νίκου Στεφανάτου, αφορά δύο πράξεις βιασμού.
Η πρώτη έχει χρόνο τέλεσης το 2010 και καταγγέλθηκε το πρωί της Παρασκευής (18/2/2021), με μήνυση που κατατέθηκε στην Εισαγγελία.
Η πράξη φέρεται να τελέστηκε σε βάρος 14χρονου -κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης- μαθητή.
Η δεύτερη υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πιο πρόσφατο χρόνο τέλεσης, πιθανόν το 2015 ή το 2016, και προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη, στις αρχές του μήνα.
Σε αυτή την περίπτωση η μήνυση αφορούσε μη ενεργή πράξη, ωστόσο, όπως συνέβη και με την υπόθεση Μπεκατώρου, από αυτήν προήλθε μαρτυρική κατάθεση για ενεργή υπόθεση βιασμού.

Στο μικροσκόπιο και δεύτερος ηθοποιός

Εν τω μεταξύ, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ένας ακόμα ηθοποιός, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τον Λιγνάδη.
Ειδικότερα, οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τον άνθρωπο που σύμφωνα με την καταγγελίες του Νίκου Σ. βρισκόταν τη νύχτα της κακοποίησής του στο σπίτι του Λιγνάδη.
Είναι το ίδιο πρόσωπο που ένας 38χρονος άνδρας, ο Δημήτρης Άνθης, έχει καταγγήλλει ως θύτη.
Όπως κατήγγειλε ο Δημήτρης Άνθης, ο ηθοποιός αυτός ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Νίκο Σ. στο διαμέρισμα του Λιγνάδη και περιγράφεται και εκείνος ως θύμα ήταν ο δικός του θύτης, ο άνθρωπος που τον κακοποίησε σεξουαλικά το 2005.
Εναντίον του έχει υποβάλει μήνυση.
Πρόκειται για ηθοποιό μεταξύ 35 και 40 ετών, απόφοιτο του Εθνικού Θεάτρου, γνωστό από τη συμμετοχή του τα τελευταία χρόνια σε τηλεοπτικές σειρές και με συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
Όπως είχε αναφέρει στη συνέντευξη του ο Νίκος Σ., ο άνδρας αυτός βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και έδειχνε «σαν να εκτελούσε εντολές του» ικανοποιώντας τις αρρωστημένες ορέξεις του, ήταν δηλαδή και εκείνος θύμα του σκηνοθέτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λοιπόν, διεξάγεται προανάκριση και για τον εν λόγω ηθοποιό.
Η εισαγγελία αφού εξετάσει τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα αποφασίσει για το εάν θα προχωρήσει σε άσκηση διώξεων ή όχι.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την εμπλοκή ΜΚΟ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες για τον ρόλο των ΜΚΟ ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην υπόθεση Λιγνάδη.
Ειδικότερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για καταγγελλόμενα περιστατικά σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων κατά την περίοδο 2017-2018.
Αντικείμενο της έρευνας θα είναι τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προωθούνταν από ΜΚΟ για θεατρικά μαθήματα στον Δημήτρη Λιγνάδη.
Κατά πληροφορίες, υπήρξαν και σχετικές καταγγελίες μαρτύρων.
Νωρίτερα, η Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων κατέθεσε υπόμνημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας τη διερεύνηση όσων είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
Η κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Ήρθα χθες στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών για να ζητήσω την πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών που προκύπτουν από πρόσφατα δημοσιεύματα και αφορούν ενδεχόμενες έκνομες πράξεις που τελέστηκαν κατά την περίοδο 2017-2018 σε βάρος ασυνόδευτων ανηλίκων. Δεν πρέπει να μείνει τίποτε στο σκοτάδι, χωρίς διερεύνηση».

Φουντώνει η κόντρα Κυβέρνησης - Αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί

Κλιμακώνει την επίθεσή του στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Με δήλωσή του επιμένει στην απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη και ζητά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν.
Συγκεκριμένα, στην δήλωσή του αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας: «Επί είκοσι και πλέον ημέρες η χώρα βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις.
Μπροστά σε ένα μεγάλο έγκλημα, που αφορά βιασμούς ανηλίκων και πιθανότατα κύκλωμα trafficking και παιδεραστίας. Αλλά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο, που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων.
Ο κος Μητσοτάκης φέρει βαρύτατη πολιτική ευθύνη.
Και καλό είναι τούτη την ώρα να αφήσει τα επικοινωνιακά κόλπα.
Το μέγα θέμα που απασχολεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων, δεν είναι το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου, αλλά οι βαρύτατες ηθικές και πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνησή του.
Τον καλώ, λοιπόν, έστω και εκ των υστέρων, να πράξει το αυτονόητο.
Να αποπέμψει τη κυρία Μενδώνη από τα υπουργικά της καθήκοντα.
Και να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα αλλά και από τον ελληνικό λαό, για τα λάθη και τις ολιγωρίες της κυβέρνησής του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί».

Μαξίμου εναντίον Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας

«Αναμένουμε τον κ. Τσίπρα την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί για τα όσα, όντως συγκλονιστικά, αποκαλύπτονται.
Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, απαντώντας στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το μέγαρο Μαξίμου εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του τέως πρωθυπουργού και το κόμματός του, καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, και αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές».
Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σημειώνει επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας «προσπαθούν έτσι να μετατρέψουν ένα μείζον θέμα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα ΜΜΕ, τους εργασιακούς χώρους, όπως είναι το ελληνικό #metoo και οι υποθέσεις παιδεραστίας, που αφορούν και την περίοδο διακυβέρνησής του 2017-2018, σε ελληνικό QAnon».
Τέλος, επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για ανοιχτή συζήτηση μπροστά στον ελληνικό λαό, στη Βουλή, «καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μπει φραγμός σε τέτοιου είδους νοσηρά φαινόμενα».

Βαρύ το κλίμα για Μενδώνη

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια που επικρατεί για τον χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Την παραίτηση της κ. Μενδώνη ζητούν καλλιτέχνες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία κάνουν λόγο για απόπειρα συγκάλυψης, βάζοντας στο κάδρο και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις δεν αρκεί απλώς η παραίτηση Μενδώνη, αλλά πρέπει να διερευνηθεί η προσπάθεια συγκάλυψης των καταγγελιών.
Την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού ζήτησε και η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ.
Προς το παρόν πάντως το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει τη Λίνα Μενδώνη, παρά τους τριγμούς που έχει προκαλέσει η υπόθεση Λιγνάδη και την επιδείνωση του κλίματος σε βάρος της, μετά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, στην οποία δήλωσε εξαπατημένη από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο, υπό το βάρος των εξελίξεων και μένει να φανεί εάν θα είναι παρούσα η Λίνα Μενδώνη.

Πελώνη: Ατυχής η δήλωση Μενδώνη για τον Λιγνάδη – Η κυβέρνηση την στηρίζει

Τη θέση πως η κυβέρνηση στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη διατύπωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφέροντας ωστόσο πως ήταν ατυχής η δήλωση της, με την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον κ.Λιγνάδη.
«Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.
Ένας ατυχής επικοινωνιακός χαρακτηρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής.
Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη.
Είναι καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κα.Πελώνη.
Όπως είπε, «η χώρα χρειάζεται κώδικα δεοντολογίας»,
«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου.
Ακούμε τα θύματα, τα στηρίζουμε.
Η δικαιοσύνη έχει τα όργανα να δράσει
Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ζήτησε για την Πέμπτη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με κύριο θέμα την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου» υποστήριξε η κα.Πελώνη.

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν αρκεί πλέον η παραίτηση Μενδώνη – Εξοργιστικό ότι δεν το έκανε

Τη θέση πως δεν αρκεί πλέον η παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «σαφή προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη από τη χρονική στιγμή που έγιναν γνωστές οι πρώτες επώνυμες καταγγελίες».
«Η κα. Μενδώνη θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.
Είναι εξοργιστικό ότι δεν το έκανε.
Πλέον όμως η παραίτησή της δεν αρκεί.
Η κα. Μενδώνη δεν έχει να απαντήσει τώρα μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει να απαντήσει στους ηθοποιούς, στο σωματείο τους, στους ανθρώπους του Πολιτισμού, στους ανθρώπους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ζητάνε την παραίτησή της» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Ηλιόπουλος.

Να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες

«Αν αποδειχτούν οι βαρύτατες κατηγορίες για τον κ. Λιγνάδη, κατανοούμε όλοι τι σημαίνει το να έχει αυτός ο άνθρωπος στα χέρια του ένα χρονικό διάστημα 20 ημερών για να μπορεί να προετοιμαστεί.
Είναι σημαντικό, επειδή ήδη έχει χαθεί ένα χρονικό διάστημα, οι αρχές να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς και να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί» τόνισε ο κ.Ηλιόπουλος.
Προσπάθεια συγκάλυψης
«Όταν στις 6 Φεβρουαρίου βγήκε στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη και επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ., όταν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών είχε επίσης παραλάβει επώνυμες καταγγελίες, το να μιλάει η κα. Μενδώνη για φήμες και τοξικό κλίμα και το να δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όλα αυτά σημαίνουν προσπάθεια συγκάλυψης.
Για 20 μέρες, η κα. Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τις συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη.
Η στάση τους όμως άλλαξε όταν έμαθαν ότι πρόκειται να κατατεθεί μήνυση για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.
Τότε έγινε η απαράδεκτη συνέντευξη Τύπου της κας. Μενδώνη, στην οποία δήλωσε ότι όταν άκουσε τις φήμες, μίλησαν με τον κ. Λιγνάδη και τους εξαπάτησε.
Ποιους εξαπάτησε;
Μόνο την κα. Μενδώνη ή ήταν και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη συζήτηση;
Και από πότε είναι στις αρμοδιότητες της υπουργού να κάνει το ντετέκτιβ ή τον ανακριτή;» διερωτήθηκε ο κ.Ηλιόπουλος.

Προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού ο κ.Λιγνάδης

«Αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει η κα. Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης είναι - από τη στιγμή που υπήρχαν στο τραπέζι επώνυμες καταγγελίες - να βγουν αυτοί και να ζητήσουν από τη Δικαιοσύνη να τις εξετάσει, να βγουν αυτοί και να δώσουν ένα σήμα να χυθεί άπλετο φως και να παρακινήσουν όσους ανθρώπους ξέρουν να μιλήσουν.
Ο κ. Λιγνάδης αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και ότι γι’ αυτό ακύρωσαν το διαγωνισμό για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος, αναφέροντας πως «χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βγήκαν μπροστά για να καταγγείλουν όσα υπέστησαν».

ΚΚΕ: Δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες Μητσοτάκη για την επιλογή Λιγνάδη

η θέση ότι δεν μπορεί να κρυφτούν οι ευθύνες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την επιλογή και τη διατήρηση του Δ. Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου διατυπώνει το ΚΚΕ.
«Ούτε το «άδειασμα» στην υπουργό Πολιτισμού, ούτε οι κυβερνητικοί αντιπερισπασμοί, μέσω των συζητήσεων στη βουλή, μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες του πρωθυπουργού στην επιλογή και τη διατήρηση του Λιγνάδη στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες στη διατήρηση ενός κοινωνικού, οικονομικού, εργασιακού και νομοθετικού πλαισίου, που παράγει δράστες και θύματα, ενώ ταυτόχρονα εκβιάζει τη σιωπή τους» αναφέρει το ΚΚΕ.

Άρχισαν τα εσωκομματικά πυρά - Βόζεμπεργκ: Να παραιτηθεί η Μενδώνη

Θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, έθεσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Μάλιστα, η πρώτη από το στρατόπεδο της ΝΔ που ζητά δημοσίως την παραίτηση της υπουργού με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.
Ειδικότερα, η κ. Βόζεμπεργκ υποστήριξε -μιλώντας στο Θέμα 104,6- ότι η Λίνα Μενδώνη οφείλει να παραιτηθεί, διότι εκ του θεσμικού της ρόλου έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη για την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Παράλληλα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι η κ. Μενδώνη πρέπει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό, διότι είναι ευθύνη της υπουργού η επιλογή των προσώπων, είτε ξεγελάστηκε, είτε εξαπατήθηκε όπως είπε.
Δεν είναι ευθύνη του πρωθυπουργού, αλλά του εκάστοτε υπουργού η επιλογή προσώπων, τόνισε η ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι ο Πολιτισμός είναι η βιτρίνα της χώρας.

Συγκέντρωση καλλιτεχνών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού: «Μενδώνη, παραιτήσου»

Ηθοποιοί του ΣΕΗ και εργαζόμενοι στον οπτικοακουστικό χώρο, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας την παραίτηση της υπουργού, Λίνας Μενδώνη.
« χθες υπάρχει μια αυθόρμητη προσέλευση έξω από το ΥΠΠΟ, ανθρώπων που ζητάμε την αξιοπρέπεια του χώρου μας, ζητάμε, όπως γράφει το τεράστιο πανώ μας "Μενδώνη παραιτήσου"» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος τη Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, (ΠΟΘΑ) Κώστας Κεχαγιόγλου.
«Ζητάμε», συνεχίζει ο ίδιος, «να υπάρχει υψηλή προστασία νομική και ηθική, για όσους αποφασίζουν να καταγγείλουν φαινόμενα καταχρηστικής συμπεριφοράς, κακοποιητικές πράξεις, όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Η κοινωνία είναι έτοιμη να ακούσει.
Η υπουργός Πολιτισμού και ο πρωθυπουργός ολιγώρησαν».

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ): Persona non grata η Λίνα Μενδώνη

Ανακοίνωση με τίτλο «Ουκ αεί άρχεις» που στρέφεται κατά της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, δημοσίευσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
«Η Λ. Μενδώνη έχει πολλάκις συνδέσει το όνομά της με καταστροφικές για τον πολιτισμό επιλογές», σημειώνει ο ΣΕΑ για την υπουργό, την οποία χαρακτηρίζει «persona non grata για τους ανθρώπους του πολιτισμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης