Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Ατυχής η δήλωση Μενδώνη για τον Λιγνάδη – Η κυβέρνηση την στηρίζει

Πελώνη: Ατυχής η δήλωση Μενδώνη για τον Λιγνάδη – Η κυβέρνηση την στηρίζει
Είναι καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση στηρίζει την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη διατύπωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναφέροντας ωστόσο πως ήταν ατυχής η δήλωση της, με την οποία χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον κ.Λιγνάδη.
«Αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη.
Ένας ατυχής επικοινωνιακός χαρακτηρισμός δεν συνιστά λόγο αποπομπής.
Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη.
Είναι καλή υπουργός με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού» ανέφερε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κα.Πελώνη.
«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων.
Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί», τόνισε η κα.Πελώνη.
«Η έκρηξη του μίτου στη χώρα μας έγινε μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα με τον τίτλο ‘Σπάσε τη σιωπή' που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Μια γενναία πράξη για την οποία τη συνεχάρη ο πρωθυπουργός ενθαρρύνοντας τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν δημόσια, να καταγγείλουν περιστατικά καταχρηστικής βίας και κακοποίησης και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.
Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου.
Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ' όποιον κι αν προέρχεται.
Ακούμε τα θύματα.
Τα στηρίζουμε.
Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει.
Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης.
Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν.
Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.
Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές.
Η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους.
Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός.
Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου.
Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο.
Αυτό πρέπει να το προλάβουμε.
Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης