Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το ελληνικό #metoo φέρνει ισχυρή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή στις 25/2

Το ελληνικό #metoo φέρνει ισχυρή σύγκρουση Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή στις 25/2
O Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να έρθει στη Βουλή την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και να υπερασπιστεί την γραμμή της αντιπολίτευσης
Σχετικά Άρθρα

O Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να έρθει στη Βουλή την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021 και να υπερασπιστεί την γραμμή της αντιπολίτευσης που ακολούθησε το κόμμα του για την υπόθεση Λιγνάδη.
Βασικά, στις 25 Φεβρουαρίου θα ξεκαθαρίσει σε ποια βάρκα πατάει:
Στη βάρκα της γραμμής Βαξεβάνη που προσπαθούσε να συνδέσει τα θέματα της παιδεραστίας Λιγνάδη με το Μέγαρο Μαξίμου και ΜΚΟ συγγενή του Πρωθυπουργού ή την γραμμή της -αδιαμφισβήτητής- πολιτικής ευθύνης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Θα πρέπει να διαλέξει ο Τσίπρας: Γραμμή Βαξεβάνη ή γραμμή πολιτικής ευθύνης

Η Κουμουνδούρου επένδυσε όλο το προηγούμενο διάστημα στην φθορά της κυβέρνησης «με κάθε μέσο».
Όχι όμως, χωρίς λόγο.
H «Mήδεια» ανέδειξε σοβαρές ανεπάρκειες του επιτελικού κράτους οι οποίες πρέπει να διορθωθούν ειδικά εάν θες να λέγεσαι «επιτελικό κράτος».
Η πανδημία και τα μπρος πίσω της κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα εμφάνισε, επίσης, παραλείψεις της κυβέρνησης.
O ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε ότι είναι προς το όφελός του να ζητάει παραιτήσεις υπουργών όταν και επί δική του θητείας είχαμε τέτοιες χαρακτηριστικές ανεπάρκειες.
Το ζήτημα είναι, όμως, ότι ένα θέμα όπως η περίπτωση Λιγνάδη, το οποίο όπως αποκαλύπτεται τώρα είναι διαχρονικό, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει την παραίτηση της Υπουργού, όχι για την επαγγελματική ανεπάρκεια του τέως Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αλλά για βαριές ποινικές ευθύνες που αφορούν το άτομό του.
Και μάλιστα, αυτές τις ποινικές ευθύνες τις συνδέει με το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και με στενά συγγενικά του στελέχη που έχουν ΜΚΟ. Άλλωστε πριν από λίγη ώρα εισαγγελέας ερευνάει τις καταγγελίες εμπλοκής ανήλικων μεταναστών στην υπόθεση Λιγνάδη μέσα από συγκεκριμένες ΜΚΟ.

Τι θα πει ο Πρωθυπουργός

Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός θα πάρει πάνω του την υπόθεση καθώς θέλει να υπερασπιστεί δημοσίως το πρόσωπό του απέναντι στην υπόθεση Λιγνάδη.
Κυρίως, όμως, θέλει να στριμώξει τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με υποθέσεις που ο τελευταίος χειρίστηκε ως Πρωθυπουργός, όπως π.χ οι καταγγελίες για τον πρέσβη της Βενεζουέλας.
Τα ζητήματα της σεξουαλικής κακοποίησης στον καλλιτεχνικό χώρο θα βρεθούν ψηλά στην δημοσιότητα το επόμενο διάστημα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επίκεινται εξελίξεις και νέες συλλήψεις.
Αν ευσταθούν αυτά που ακούγονται για πρόσωπο με σαφείς αναφορές στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τότε στην Βουλή την Πέμπτη θα έχουμε πολύ σκληρές κόντρες.
Τέλος, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τον κώδικα δεοντολογίας, με στόχο την αποτροπή αποτρόπαιων πράξεων αλλά και την απόδοση δικαιοσύνης μετά τις καταγγελίες θυμάτων κακοποίησης και θα καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να πάρουν καθαρή θέση για την προστασία της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου. Επίσης, θα ανακοινώσει και τις αλλαγές που θέλει να κάνει στον ποινικό κώδικα για τα θέματα κακοποίησης των ανηλίκων.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης