Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω από την κυβέρνηση – Πως χάθηκε η διαχείριση της πανδημίας… στην Ικαρία

Ένα βήμα μπροστά, δύο βήματα πίσω από την κυβέρνηση – Πως χάθηκε η διαχείριση της πανδημίας… στην Ικαρία
Η ελευθερία που έχει δοθεί στους λοιμωξιολόγους ξεπερνάει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου και δημιουργεί προβλήματα.
Σχετικά Άρθρα

Η εικόνα που βγάζει προς τα έξω η κυβέρνηση είναι ότι βρίσκεται σε σύγχυση ανήμπορη να συντονίσει το δύσκολο έργο της διαχείρισης της πανδημίας.
Ειδικά τις τελευταίες ημέρες της εβδομάδας που μας πέρασαν συνέβησαν απανωτά λάθη που κοστίζουν στην κυβέρνηση:

Μέτωπο με τους εστιάτορες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άνοιξε ένα αχρείαστο μέτωπο με τους επαγγελματίες της εστίασης τον οποίο «έκλεισε» τρόπο τινά ο Πρωθυπουργός με την τηλεδιάσκεψη που είχε με μία μεγάλη αντιπροσωπεία επαγγελματιών εστιατόρων αλλά και με το μεγάλο πακέτο των ελαφρύνσεων που ανακοίνωσε συνολικά για την εστίαση.
Ο Πρωθυπουργός θέλει να κλείσει κάθε μέτωπο με όσους έχουν πληγεί από την πανδημία με κάθε κόστος.
Άλλωστε, ο λογαριασμός από τα μέτρα στήριξης κάθε μήνα έχει ανέβει στα 700 εκατ. ευρώ όταν η ελληνική οικονομία, όντας κλειστή, χάνει 2,4 δισ κάθε μήνα.

Εκρηκτικές διαφωνίες μεταξύ λοιμωξιολόγων

Στις συσκέψεις της επιστημονικής ομάδας των λοιμωξιολόγων που πήραν μέρος την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 και την Παρασκευή σημειώθηκαν σοβαρές διαφωνίες και υπέρ το δέον εντάσεις που έφεραν το Μέγαρο Μαξίμου σε πλήρη αναστάτωση.
Ενδεικτικό είναι ότι μέτρα που αποφασίστηκαν όπως αυτό της απαγόρευσης του take away στην εστίαση το Σαββατοκύριακο, η κυβέρνηση τα πήρε πίσω κακήν κακώς μετά από συνολικές αντιδράσεις πολιτικών, εκπροσώπων της εστίασης ακόμα και κάποιων επιστημόνων.
Η ελευθερία που έχει δοθεί στους λοιμωξιολόγους ξεπερνάει πλέον το Μέγαρο Μαξίμου και δημιουργεί προβλήματα.
Οι περισσότεροι – που εάν δεν υπήρχε ο κορωνοιός- θα ήταν απλοί και άγνωστοι καθηγητές έχουν γίνει πλέον τηλεστάρ, με μεγάλη ατζέντα για να κλείνουν εμφανίσεις σε κανάλια και άλλα ΜΜΕ.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι δημιουργούν κλίμα πανικού και σύγχυσης στους πολίτες.
Ενώ τους έχει γίνει παρατήρηση από το Μαξίμου να είναι προσεκτικοί, εκείνοι ακολουθούν τους δικούς τους κανόνες.

Φοβάται εκρήξεις ανυπακοής από πολίτες λόγω… Ικαρίας

Ανάμεσα στα περιοριστικά μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση είναι η απαγόρευση της μετακίνησης από τις 18:00 και μετά, το οποίο ξεσήκωσε μεγάλες αντιδράσεις και συνδυαστικά με τα όσα έγιναν στην Ικαρία με το τραπέζωμα του Πρωθυπουργού από τον τοπικό βουλευτή Στεφανάδη, δημιούργησε κίνημα απόγνωσης και αντίδρασης κατά της κυβέρνησης.
Το Μαξίμου φοβάται τα καθημερινά γεγονότα ανυπακοής των πολιτών που συμβαίνουν στην Ολλανδία και την Γαλλία ενάντια στα περιοριστικά μέτρα και το lockdown.
Και το ζήτημα είναι ότι το «γλέντι» στην Ικαρία δίνει πολλά επιχειρήματα σε όσους είναι αντίθετα με όλα αυτά τα μέτρα.

Αναπροσαρμογή της στρατηγικής εμβολιασμού

Παρατηρήθηκαν μεγάλες αντιδράσεις σχετικά με την αναπροσαρμογή του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού.
Η έλευση του εμβολίου της Astra Zeneca θα αφορά σε πρώτη φάση την ηλικιακή κατηγορία 60-64 έτη ενώ ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί μεγαλύτερες ηλιακές κατηγορίες που περιμένουν να μπουν στην σειρά.
Επίσης, εκφράστηκαν αρκετά παράπονα στο Υπουργείο Υγείας γιατί δεν μπαίνουν ευπαθείς ομάδες μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών σε προτεραιότητα.
Πλέον, η κυβέρνηση περιμένει εναγωνίως τι θα κάνει η Ε.Ε και πόσο γρήγορα θα αντιδράσει ο ΕΜΑ για το εμβόλιο της J&J και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik –V, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορη ανοσοποίηση του ελληνικού πληθυσμού.

Τρομάζει η κατάρρευση εστίασης - τουρισμού

Η κυβέρνηση μέσα σε ένα διάστημα μιας εβδομάδας έχασε τον έλεγχο της διαχείρισης και, κυρίως, το επικοινωνιακό αβαντάζ που της έδιναν οι δημοσκοπήσεις.
Για να αλλάξει αυτή η εικόνα, ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις που θα μείνουν κλειστές.
Ωστόσο, αυτό που τρομάζει πραγματικά την κυβέρνηση είναι ότι με την έλευση του 3ου κύματος της πανδημίας δεν είναι ορατός ο χρονικός ορίζοντας της λήξης της.
Και αυτό, διότι οι μεταλλάξεις έχουν ξεφύγει στην ελληνική επικράτεια, τα κρούσματα θα αυξηθούν και η οικονομία θα βρεθεί σε μία ακόμα μεγάλη υφεσιακή φθορά.
Το χειρότερο, όμως, είναι ότι 2 κλάδοι ιδιαίτερα σημαντικοί για την ελληνική οικονομία, εστίαση και τουρισμός, παραμένουν σε κατάρρευση.
Τρομάζει πολύ την κυβέρνηση η επόμενη μέρα για τους κλάδους αυτούς καθώς συνδέονται με την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και με τους ευρύτερους πολιτικούς σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μαξιμιλιανός
www.baniingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης