Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Έτος κοινωνικής χρεοκοπίας το 2021 χωρίς μέτρα στήριξης εργαζόμενων, επιχειρήσεων

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Έτος κοινωνικής χρεοκοπίας το 2021 χωρίς μέτρα στήριξης εργαζόμενων, επιχειρήσεων
Το 2020 η Ελλάδα κατέγραψε την χειρότερη ύφεση στην Ευρωζώνη υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως «αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει άμεσα σε μέτρα ουσιαστικής οικονομικής στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, το 2021 θα είναι έτος κοινωνικής χρεοκοπίας» διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.
«Το 2020 η Ελλάδα κατέγραψε τη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους.
Έξι στους 10 εργαζόμενους έχουν δει μειώσεις στο εισόδημά τους, που φτάνουν μέχρι και 30%.
Εάν δε δώσουμε τώρα ένα γενναίο πακέτο δημόσιας χρηματοδότησης, μακροπρόθεσμα θα το πληρώσουμε πιο ακριβά» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Ηλιόπουλος.
Όπως είπε, πρέπει το κράτος να στηρίξει τις ασφαλιστικές εισφορές όλων των πληττόμενων επιχειρήσεων, να μετατρέψει την επιστρεπτέα προκαταβολή σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, να υπάρξει ένα σχήμα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους με διαγραφή ενός μέρους του και να αποπληρωθεί το υπόλοιπο σε δόσεις.
Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για άρνηση να προχωρήσει σε αυτά και μη αξιοποίηση της χαλάρωσης δημοσιονομικών περιορισμών στην ευρωζώνη.
«Πολύ απλά, η κυβέρνηση δεν πιστεύει στις δημόσιες δαπάνες.
Για τον ίδιο λόγο αποφεύγει να κάνει προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας» ανέφερε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προωθεί ένα σχέδιο κοινωνικής λεηλασίας», ότι «έχει νομιμοποιηθεί η απλήρωτη εργασία» και ότι εν μέσω κρίσης «καταργήθηκε οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας με τον πτωχευτικό νόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης