Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Φόβοι για ισχυρό γ΄κύμα covid στην Αττική – Τρομάζουν οι μεταλλάξεις – Προς νέα μέτρα

Φόβοι για ισχυρό γ΄κύμα covid στην Αττική – Τρομάζουν οι μεταλλάξεις – Προς νέα μέτρα
Πέρα από την Αττική, στο κόκκινο είναι και η Πάτρα
Σχετικά Άρθρα

(upd8) Με την Αττική να βρίσκεται ήδη στο κόκκινο, οι επιστήμονες ανησυχούν για το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα νέο ισχυρό, τρίτο κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού, το οποίο θα δοκιμάσει για ακόμα μια φορά τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας αλλά και της κοινωνίας.
Ήδη στο Λεκανοπέδιο καταγράφονται εδώ και εβδομάδες, περισσότερα από τα μισά κρούσματα που αναφέρονται ημερησίως σε όλη την επικράτεια, οι ειδικοί τονίζουν ότι το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 42% τις τελευταίες ημέρες ενώ καθημερινά καταγράφονται 50 με 80 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής.
Κύριο μέλημα της κυβέρνησης και των επιστημόνων είναι να μην γίνει η Αθήνα, Θεσσαλονίκη διότι σε αυτήν την περίπτωση διατυπώνονται σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν θα καταφέρει το ΕΣΥ να ανταποκριθεί σε αυτό το εφιαλτικό σενάριο.
Στην αρνητική επιδημιολογική εικόνα έρχονται να προστεθούν και οι μεταλλάξεις – τόσο η βρετανική όσο και νοτιοαφρικάνικη -, οι οποίες επειδή ακριβώς θεωρούνται εξαιρετικά μεταδοτικές, μπορούν να ανατρέψουν πολύ γρήγορα όλες τις ισορροπίες σχετικά με την πορεία της επιδημίας.
Υπό αυτά τα δεδομένα, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν – ενδεχομένως και πριν από την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις η κυβέρνηση – και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία τις επόμενες ώρες, νέα περιοριστικά μέτρα.
Ανησυχία υπάρχει πέρα από την Αττική και για την Αχαΐα, η οποία για πρώτη φορά βρέθηκε στη δεύτερη θέση όσον αφορά τα κρούσματα, αφήνοντας πίσω τη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή πάντως που οι αρμόδιοι προειδοποιούν πως ενδεχομένως στις σημερινές ανακοινώσεις να φτάσουμε και πάλι τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Ταραντίλης: Δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown… προς το παρόν

Τη θέση πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ένδειξη για σκληρό lockdown διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Ταραντίλης αναφερόμενος στην έξαρση της επιδημίας ιδιαίτερα στην Αττική.
Ωστόσο, ο κ.Ταραντίλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, υποστηρίζοντας πως η εξέλιξη της επιδημίας είναι ένα καθαρά δυναμικό φαινόμενο.
«Τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν σημαντικά καθημερινά, εξετάζονται σαφώς μέρα - μέρα, και οι αποφάσεις λαμβάνονται εβδομάδα – εβδομάδα.
Σήμερα που μιλάμε δε θα οδηγηθούμε σε σκληρό lockdown, αλλά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί την επομένη» τόνισε ο κ.Ταραντίλης.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς ο κ. Ταραντίλης εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει επιτύχει τους στόχους της για τον Ιανουάριο, αλλά, όπως είπε, αυτό που θα παίξει μεγάλο ρόλο είναι να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων των εμβολίων.
«Λειτουργούμε τα εμβολιαστικά κέντρα με βάση τις ροές.
Λειτουργούμε τόσα εμβολιαστικά κέντρα με βάση όσες ροές έχουμε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σαρηγιάννης: Στα μέσα Μαρτίου θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως

Την εκτίμηση πως στα μέσα Μαρτίου θα μετράμε 2.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δ. Σαρηγγιάνης, ο οποίος σημείωσε πως πρέπει να δράσουμε τώρα.
«Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος πρότεινε αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα.
«Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν.
Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, με αφορμή τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται για την επίπτωση που έχουν στην επιδημία οι μεταλλάξεις.

Παναγιωτόπουλος: Είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση – Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις

Στην παραδοχή ότι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση μια και υπάρχει μεγάλη εξάπλωση του ιού στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας προχώρησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.
«Η βρετανική μετάλλαξη έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να πάθει κανείς, αλλά μπορεί να επιβαρύνει το ΕΣΥ.
Ο καιρός και το άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι παράγοντες που επιβαρύνουν τη διάδοση του ιού, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το άνοιγμα δεν έπρεπε να γίνει.
Χρειάζεται ισορροπία «μισοάνοιγμα» δραστηριοτήτων, όπως τώρα, που δεν χρειάζεται να ακολουθείται από ένα κλείσιμο.
Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.
Το μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων πρέπει να εκτιμηθεί στο τέλος εβδομάδας και να δούμε αν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα.
Πάντα πάμε προς τα εκεί.
Εβδομάδα την εβδομάδα θα έχουμε επανεκτίμηση μέτρων» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Παναγιωτόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του κυρίως για το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού που εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στο κόκκινο η Αττική

Η Αττική φαίνεται να αποτελεί το επίκεντρο του ενδεχόμενου αυτού τρίτου κύματος, καταγράφοντας 265 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο και συνεχίζοντας έτσι να διατηρεί το υψηλότερο μερίδιο των κρουσμάτων στην επικράτεια.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους που καταγράφηκαν τον Ιανουάριο και με σύνολο 681 νοσηλευομένων στην Αττική έως σήμερα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για «πισωγύρισμα δύο μηνών», αφού ήταν αρχές Δεκεμβρίου όταν καταγράφονταν παρόμοιοι αριθμοί που οδήγησαν σε πολύ αυστηρά μέτρα.
Στοιχεία άξια αναφοράς είναι η αύξηση του δείκτη μεταδοτικότητας RT στο 1,01, η αύξηση κατά 50% των κρουσμάτων από την προπερασμένη Παρασκευή, αλλά και η συστηματική αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πρωτεύουσας, με την τελευταία εβδομάδα να είναι η πιο ανησυχητική, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση της τάξεως του 42%.

Ελλιπή τεστ

Με διψήφιους αριθμούς βρέθηκαν στον επιδημιολογικό πίνακα του ΕΟΔΥ η Θεσσαλονίκη με 39 περιστατικά όπου, όμως, έχει σημάνει συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού σε 36χρονο διάκονο, η Αχαΐα με 43 κρούσματα, η Εύβοια με 29 και η Λάρισα με 14 περιστατικά.
Δεδομένου, μάλιστα, ότι συνολικά 13 περιοχές της χώρας βρίσκονται στο «κόκκινο» ως περιοχές «αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου» αλλά μόλις πέντε είναι εκείνες που σημειώνουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, γίνεται αντιληπτό ότι ο αριθμός των ελέγχων που διενεργούνται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικός της πραγματικής επιδημιολογικής εικόνας της εκάστοτε περιοχής.
Ενδεικτικό του μικρού αριθμού τόσο μοριακών όσο και rapid τεστ αποτελεί το γεγονός ότι η Χαλκιδική μετρά μόλις τέσσερα κρούσματα, το Λασίθι ένα, ενώ η Ζάκυνθος δεν βρίσκεται καν στον επιδημιολογικό πίνακα κρουσμάτων, την στιγμή που μόλις χθες 1/2 το πρωί εντάχθηκαν στο επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας, λόγω της αυξημένης διασποράς του ιού που παρουσίασαν τις προηγούμενες ημέρες.

Αποτελεσματικά τα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων

Κατά την χθεσινή συνέντευξη Τύπου (1/2) η πρόεδρος του προγράμματος εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρά δεδομένα ότι τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε προσφέρουν ισχυρή και ευρεία προστασία απέναντι στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού και δεν «δεν πρέπει να δημιουργείται πανικός» σε σχέση με αυτές.
Επιπλέον, η κα. Θεοδωρίδου σημείωσε ότι περίπου ένα χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας η επιστήμη έκανε άλματα και έχουμε πλέον εμβόλια, τονίζοντας πως η Ευρώπη ενέκρινε και τρίτο εμβόλιο, αυτό της AstraZeneca για χρήση στους άνω των 18 ετών.
Σε σχέση με τους προβληματισμούς που έχουν εκφραστεί κυρίως από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, για τους άνω των 65 ετών, η κα. Θεοδωρίδου είπε πως το «αγκάθι» είναι ο μικρός αριθμός ατόμων που έχει συμπεριληφθεί στις κλινικές δοκιμές.

Συνολικά έχουν γίνει 290.000 εμβολιασμοί, ή 2,75% σε ποσοστό του συνολικού πληθυσμού

Από την πλευρά του ο  γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους δήλωσε πως «έχουμε κάνει πάνω από 20.000 εμβολιασμούς σήμερα και στο τέλος της ημέρας θα ξεπεράσουμε τις 22.000.
Συνολικά έχουν γίνει 290.000 εμβολιασμοί, ή 2,75% σε ποσοστό του συνολικού πληθυσμού.
«Για τον Φεβρουάριο έχουν προγραμματιστεί 680.000 ραντεβού.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πολύ προσεκτικά βήματα.
Τον Ιανουάριο έγιναν 271.000 εμβολιασμοί, πάνω από 200.000 χιλιάδες που είχαμε προγραμματίσει αρχικά.
Έχουμε 400 εμβολιαστικά κέντρα και άλλες 100 κινητές μονάδες αυτή τη στιγμή ενεργές.
Έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε και άλλα κέντρα, ενώ θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις, με πάνω από 1.500 άτομα που θα εργάζονται σε αυτές τις υπηρεσίες.
Θα προχωρήσουμε σε προσλήψεις από 1.000 άτομα για τον εμβολιασμό και έχουν ήδη προσληφθεί 500 άτομα.
Θα ανοίξουν αλλα 300 κέντρα τον Φεβρουάριο, συνολικά 700.
Σήμερα παραλάβαμε από την Pfizer άλλες 90.000 δόσεις και αναμένουμε συνολικά 1.140.000 δόσεις και 240.000 μέχρι τέλη Μαρτίου από την Moderna.
Σε επικοινωνία που είχαμε με την Astrazeneca ενημερωθήκαμε ότι συνολικά θα παραλάβουμε 540.000 δόσεις τον Μάρτιο.
Όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.
Στις πολύ υψηλού κινδύνου και στα άτομα 70-75 και στα άτομα υψηλού κινδύνου.
Αν εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί» ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλέους.

Στους 5.829 οι νεκροί

Στους 5.829 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Χθες 1/2 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 543 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 157.495, εκ των οποίων 52% άνδρες.
Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.968 (3,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49.417 (63,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
grafima1.png
grafima2.png

 

Επίσης 248 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
Οι 182 (73,4%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες.
To 86,7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Παράλληλα 1.121 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
hlikia1_2.jpg

 

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.829 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.427 (58,8%) άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

xartis1_2.jpg







Σε ισχύ ο χάρτης


Σε ισχύ είναι από 30/1 ο χάρτης μέτρων υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από την COVID-19, ο οποίος διακρίνει τις περιοχές σε επίπεδο Α – Επιτήρησης (κίτρινο χρώμα) και επίπεδο Β – Αυξημένου κινδύνου (κόκκινο χρώμα).
Ο χάρτης
καθορίζει και τα πρόσθετα αυστηρά μέτρα στις επικίνδυνες «κόκκινες» περιοχές αλλά και τις αλλαγές αναφορικά με το άνοιγμα δραστηριοτήτων.
Τα νέα μέτρα που ισχύουν στην «κόκκινη» Αττική από το Σάββατο 30 Ιανουάρίου 2021, αλλά και στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, διαφοροποιείται ως προς το ωράριο στην απαγόρευση κυκλοφορίας.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική εξακολουθεί να είναι από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα, έως τις 05:00 το πρωί.

Επανήλθε το click away

Όσον αφορά στα καταστήματα, στην Αττική επανήλθε το click away, με εξαίρεση ένδυση, υπόδηση και κοσμηματοπωλεία, τα οποία λειτουργούν με ραντεβού.
Ανοιχτά παραμένουν επίσης τα κομμωτήρια και τα νυχάδικα, ενώ ανοίγουν και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ για όλες τις περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες».
Αυτό σημαίνει ότι στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

«Κοκκίνισαν» Χαλκιδική, Λασίθι και Ζάκυνθος

Στο Επίπεδο Β - Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας εντάχθηκαν από σήμερα Δευτέρα 1/2, από τις 06:00 το πρωί, οι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου .
Συγκεκριμένα μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και σε συνέχεια σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως την, Κυριακή 31-01-2020, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα εξής επιπρόσθετα μέτρα του Επιπέδου Β:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00
Δια ζώσης λειτουργία των Γυμνασίων από 01/02/2021
Τηλε-εκπαίδευση για τα Λύκεια
Χώροι Λατρείας: Πραγματοποίηση λειτουργιών με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25τ.μ.
Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα επιπρόσθετα μέτρα ισχύουν και τα οριζόντια μέτρα που εφαρμόζονται σε όλη την Επικράτεια.

xartis-4.jpg

 

Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

• Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
• 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους.
• Εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
• Τηλε-εκπαίδευση σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
• Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.
• Λειτουργία Ανώτατων Δικαστηρίων και Ειδικών Δικαστηρίων.
• Λειτουργία Super League 1 & 2 και Basketball League.
Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παρουσιάζει καλή επιδημιολογική εικόνα με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο επίπεδο Α' - επιτήρησης.

Στο επίπεδο Α' ισχύουν τα εξής, πλέον των οριζόντιων μέτρων

1ο. Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί
2ο. Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης
3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών με την παρουσία έως 25 ατόμων, όριο που αυξάνεται στα 50 άτομα στην περίπτωση μητροπολιτικών ναών.
Και με τις αποστάσεις που προβλέπονται ήδη.
4ο. Το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα κέντρα αισθητικής, καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ (πλην των ΟΠΑΠ Play) λειτουργούν.
Για τη μετάβαση, απαιτείται αποστολή SMS με τον κωδικό 2 ή αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση.
Ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033 προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής του και έγκρισης της μετακίνησης.
Ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή εντός 2 ωρών από την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματός του.
Επίσης, εντός των καταστημάτων επιτρέπεται 1 άτομα ανά 25τ.μ.
«Στις κόκκινες» περιοχές μπαίνει η Περιφερειακή Ενότητα της Αττικής, πλην των νήσων Αττικής, έπειτα από εισήγηση των επιδημιολόγων και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν την τελευταία εβδομάδα, γεγονός που θέτει σε ισχύ πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την περιοχή.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορvνοϊού στην Ελλάδα, από αύριο Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα για την περιφερειακή Ενότητα της Αττικής πλην της περιφερειακής Ενότητας των νήσων:

Συγκεκριμένα από για την Π.Ε Αττικής (πλην των νήσων) ισχύει:

1- Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.
2- Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
3- Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
4- Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click in a shop).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης