Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πάνω από 140.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί - Η διαδικασία προχωράει όπως έχει προγραμματιστεί

Μητσοτάκης: Πάνω από 140.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί - Η διαδικασία προχωράει όπως έχει προγραμματιστεί
"Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

«Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει» και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 140.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί, τόνισε από τα Καμίνια ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, μία από τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που λειτουργούν και ως εμβολιαστικά κέντρα στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Ελευθερία».
Ο ίδιος συνομίλησε με ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κέντρο έχοντας προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, και με συνοδούς τους, ενώ ενημερώθηκε από το προσωπικό για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου.
«Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς, τους υγειονομικούς για την τεράστια προσπάθεια την οποία έχουν καταβάλει και καταβάλλουν για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτήν την εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη άσκηση.
Είναι η διαδικασία εμβολιασμού όλου του ελληνικού πληθυσμού, τουλάχιστον των συμπολιτών οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν.
Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει.
Χθες κάναμε παραπάνω από 17.000 εμβόλια σε ολόκληρη την επικράτεια.
Έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Eπανέλαβε ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πολλά περισσότερα εμβόλια, πλην όμως ο αριθμός των εμβολίων -ως γνωστόν - είναι καθορισμένος από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί από τις εταιρείες και από τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει σε ευρωπαϊκό επίπεδο».
Υπενθύμισε ότι έχει ήδη ανοίξει η πλατφόρμα για τις ηλικίες από 80 έως 84 ετών.
«Έχουμε ήδη μια πολύ θετική πρώτη ανταπόκριση ως προς τα ραντεβού τα οποία επιβεβαιωθήκαν μέσω της άυλης συνταγογράφησης και θα συνεχίσουμε με αυτούς και με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς», υπογρπαμμισε ο πρωθυπουργός.
mitsotakis_kaminia1.JPG

«Μήνυμα διαγενεακής αλληλεγγύης»

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το προσωπικό όλων των δομών υγείας για το πολύτιμο έργο του από την αρχή της πανδημίας.

mitsotakis_kaminia3.JPG
«Βλέποντας πίσω από τις μάσκες τα χαμόγελα των ηλικιωμένων συμπολιτών μας - θα μπορούσε να είναι οι μανάδες μας, οι πατεράδες μας, οι παππούδες μας, οι γιαγιάδες μας- διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά ότι η ελπίδα και η αισιοδοξία δεν έχουν ηλικία», είπε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε ότι οι συγκινητικές εικόνες με τους ηλικιωμένους που εμβολιάζονται συνοδευόμενοι από συγγενείς τους -άνθρωποι που πίσω από τις μάσκες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι- προσωποποιούν το μήνυμα της αλληλεγγύης μεταξύ γενεών.
mitsotakis_kaminia4.JPG

«Πρέπει να σας πω ότι είναι πάρα πολύ συγκινητική αυτή εικόνα, νομίζω θα την επιβεβαιώσουν και οι υγειονομικοί, των συμπολιτών μας οι οποίοι προσέρχονται σε αυτή τη διαδικασία με τους συγγενείς τους, με ενθουσιασμό, με αισιοδοξία. Και στέλνουν με αυτόν τον τρόπο ίσως το πιο ισχυρό μήνυμα διαγενεακής αλληλεγγύης, φροντίζοντας πρώτα και πάνω απ' όλα τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Και με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε και στη συνέχεια του εμβολιασμού», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Σημειώνεται ότι τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο διευθυντής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστος Ροϊλός και ο υποδιοικητής της Περικλής Αλεβίζος.

mitsotakis_kaminia2.JPG

Το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια

Στις 20 Ιανουαρίου ξεκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, το οποίο διαθέτει τέσσερις γραμμές εμβολιασμού και καθημερινά εξυπηρετεί δεκάδες πολίτες.
«Κάθε μέρα αυξάνονται οι προσελεύσεις των πολιτών και θα φτάσουμε εντός της επόμενης εβδομάδος -απ' ότι φαίνεται από το σύστημα των ραντεβού- στα 200 άτομα», ανέφερε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτης Κωνσταντάκος.
Πρόσθεσε πως «συνεχίζουμε με ενθουσιασμό και όλη η ομάδα, εδώ του Κέντρου Υγείας Καμινίων, έχει ανταποκριθεί άμεσα και με ασφάλεια για το εθνικό εγχείρημα του εμβολιασμού. Ευχαριστώ και πάλι τον κ. πρωθυπουργό που μας έκανε την τιμή και επισκέφθηκε μια περιοχή η οποία ήταν πολύ υποβαθισμένη τις περασμένες δεκαετίες», δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Παναγιώτης Κωνσταντάκος.
«Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που παίρνουμε από τον κόσμο και πραγματικά είναι και η καλύτερη ανταμοιβή. Παίρνουμε μια τέτοια αγάπη που εγώ, είμαι 30 χρόνια γιατρός, δεν το έχω ξαναπάρει. Και πραγματικά αισθανόμαστε ευτυχισμένοι και ευλογημένοι που είμαστε εδώ για να το προσφέρουμε αυτό», τόνισε από την πλευρά του ο συντονιστής της εμβολιαστικής μονάδας, Κωνσταντίνος Κανταρζής.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης