Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το υπόμνημα του Καλογρίτσα στον εισαγγελέα: Ο Νίκος Παππάς είχε καθοριστική ανάμειξη στο εγκληματικό σχέδιο

Το υπόμνημα του Καλογρίτσα στον εισαγγελέα: Ο Νίκος Παππάς είχε καθοριστική ανάμειξη στο εγκληματικό σχέδιο

Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι ο Νίκος Παππάς έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις

Καταπέλτης κατά του Νίκου Παππά είναι ο Χρήστος Καλογρίτσας στο υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο κ. Καλογρίτσας υποδεικνύει τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ως τον άνθρωπο που οργάνωσε σχέδιο, με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, που στόχο είχε την «εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για πρώτη φορά ο κ. Καλογρίτσας δεν αρκείται απλά στην περιγραφή γεγονότων, αλλά αναφέρεται σε σειρά πράξεων του Νίκου Παππά, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή.

Η ανάμειξη του Νίκου Παππά

«Ο τότε υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε σημαντική και καθοριστική ανάμειξη στο εν λόγω εγκληματικό σχέδιο των εγκαλουμένων, καθώς ήταν αυτός που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις.
Κατά συνέπεια, δέον όπως ερευνηθεί η ευθύνη του ανωτέρου προσώπου αναφορικά με τα εκτιθέμενα αδικήματα, προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη», αναφέρει ο Χρήστος Καλογρίτσας στο νέο υπόμνημα.
Παράλληλα, ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι ο Νίκος Παππάς «επιχείρησε να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που εκπροσωπούσε».
Επικαλούμενος, δε, τη νομοθεσία, προσθέτει ότι ο Νίκος Παππάς «με τις ενέργειές του αυτές έθεσε εμπόδια στον ελεύθερο ανταγωνισμό και έπληξε βαθύτατα τη διαφάνεια και την ακεραιότητα του δημόσιου διαγωνισμού, μολονότι η θέση που κατείχε τη δεδομένη χρονική στιγμή καθιστούσε επιτακτική την προάσπιση των συμφερόντων των διαγωνιζομένων και τη διαφύλαξη των αρχών που διέπουν τέτοιου είδους διαγωνισμούς».

Σύσταση αφανούς εταιρείας

Ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει, επίσης, ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την εταιρεία CCC οργάνωσαν «τη σύσταση αφανούς εταιρείας, βάζοντας άλλη εταιρεία ως “μπροστάρη”, ενώ στην πραγματικότητα άλλοι θα ήταν οι πραγματικοί δικαιούχοι της άδειας του καναλιού. Όταν θα ολοκληρωνόταν ο διαγωνισμός και θα αποκτούσαν την πολυπόθητη άδεια, αυτός (σ.σ.: εννοείται ο υπουργός) θα είχε δικούς του ανθρώπους στο τιμόνι ενός καναλιού, με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες».
Τέλος, ο επιχειρηματίας προσθέτει πως ο τότε υπουργός «κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του, δεδομένου ότι αυτός ήταν ο ανώτερος υπεύθυνος της διενέργειας της διαδικασίας του διαγωνισμού, παραβίασε ο ίδιος πρώτα από όλους τους όρους που τέθηκαν στην προκήρυξη. Απώτερος σκοπός του ήταν να αποκτήσει μία τηλεοπτική άδεια, έτσι ώστε να υπάρχει ένα κανάλι “του χεριού τους” το οποίο θα εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος του υπομνήματός του, ο Καλογρίτσας αναφέρεται στην επίμαχη συναλλαγή μεταξύ της εταιρείας του και του λιβανέζικου Ομίλου CCC, για να καταδείξει ότι ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρεία «Τοξότης» για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ήταν εικονική και πως η χρηματοδότηση στην πραγματικότητα αφορούσε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει «δικό της κανάλι».

ΣΥΡΙΖΑ: Ξαναζεσταμένο φαγητό

Για ξαναζεσταμένο φαγητό σχετικά με την επαναφορά της υπόθεσης Καλογρίτσα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τη ΝΔ και την εφημερίδα «Τα Νέα» που το χαρακτηρίζει το νέο κομματικό της έντυπο, ότι έχουν χάσει την φαντασία τους.
«Η ΝΔ και το νέο της κομματικό έντυπο έχουν χάσει πια κάθε φαντασία.
Για άλλη μια φορά επαναφέρουν το ξαναζεσταμένο φαγητό του σίριαλ Καλογρίτσα.
Κατανοούμε απολύτως γιατί δεν υπάρχει στο πρωτοσέλιδο των "ΝΕΩΝ" η είδηση ότι 6 στους 10 μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έχουν δει μείωση στο εισόδημά τους.
Κάτι τέτοιο ίσως οδηγούσε σε νέες "απομακρύνσεις" δημοσιογράφων.
Ωστόσο, θα άξιζε να σκεφτούν κάποιο νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας για το επόμενο διάστημα.
Το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς.
ΥΓ: Όχι ο Νίκος Παππάς… » αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης