Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για βιοπραγίες μετά το περιστατικό με τον σταθμάρχη

Τσιάρας: Αυστηρότερες ποινές για βιοπραγίες μετά το περιστατικό με τον σταθμάρχη
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προέτρεψε τον Πρόεδρο της Επιτροπής να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα
Σχετικά Άρθρα

Αυστηρότερες ποινές για τις βιαιοπραγίες σε βάρος πολιτών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρας μετά το περιστατικό με τον άγριο ξυλοδαρμό σταθμάρχη του Μετρό.
Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ήδη απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής καθηγητή Λάμπρο Μαργαρίτη που έχει ως αντικείμενο την παρακολούθηση των όποιων προβληματικών διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα και ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου.
Ο υπουργός, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοςύνης επεσήμανε ότι «όσα συνέβησαν αποτελούν εικόνες ντροπής.
Οι αρμόδιοι Δικαστικοί Λειτουργοί θα πράξουν τα δέοντα για την απόδοση δικαιοσύνης».

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα; 

Προέτρεψε, ωστόσο, τον Πρόεδρο της Επιτροπής να εξεταστούν ενδεχόμενες αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα για περιστατικά όπως αυτό που έλαβε χώρα στο Μετρό, εισάγοντας ρήτρες ειδικών επιβαρυντικών περιστάσεων για τους δράστες που βιαιοπραγούν σε βάρος πολιτών, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Ο κ. Τσιάρας σημείωσε πως η Επιτροπή απολαμβάνει πλήρους ανεξαρτησίας προκειμένου να ολοκληρώσει με ψυχραιμία το επιστημονικό της έργο.
Σημείωσε, ωστόσο, την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αυστηροποίηση των ποινών για συγκεκριμένα αδικήματα.
«Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, υπογράμμισε, να νομοθετήσει αυστηρότερες ποινές, ειδικά για αδικήματα σε βάρος ανθρώπων που πέφτουν θύματα βιαιοπραγιών στο χώρο εργασίας τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης