Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή - Αδαμοπούλου (ΜέΡΑ25): Ο προϋπολογισμός είναι υφεσιακός και κινείται στα όρια της μυθοπλασίας

Βουλή - Αδαμοπούλου (ΜέΡΑ25): Ο προϋπολογισμός είναι υφεσιακός και κινείται στα όρια της μυθοπλασίας
O προϋπολογισμός «είναι μιλιταριστικός, καθώς αυξάνονται κατά 65% οι αμυντικές δαπάνες,  αγγίζοντας τα 5,5 δισ. ευρώ», τόνισε η κ. Αδαμοπούλου
Ο προϋπολογισμός είναι «υφεσιακός και κινείται στα όρια της μυθοπλασίας»,  ανέφερε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.
«Αργήσατε πάρα πολύ να παραδεχθείτε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και αυτή η άρνηση και η ολιγωρία, σας οδήγησε σε μεγάλες καθυστερήσεις και σε εσφαλμένο προϋπολογισμό», σημείωσε η κ. Αδαμοπούλου.
Η ίδια ανέφερε ότι ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης από το πρώτο κύμα της πανδημίας είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για ύφεση 10%, αλλά ο υπουργός Οικονομικών τότε απαντούσε ότι αυτό θα ήταν οριακά 0% γιατί «απέφευγε να πει την αλήθεια στους Έλληνες».
Σημείωσε ότι οι εκτιμήσεις αυτές θα μπορούσαν να είχαν γίνει από την αρχή από το οικονομικό επιτελείο, αλλά αυτό «απαιτούσε γνώση, ειλικρίνεια και καθαρή ματιά που το υπουργείο Οικονομικών απέδειξε ότι δεν την είχε».
Υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός είναι «υφεσιακός και κινείται στα όρια της μυθοπλασίας.
Σύμφωνα με την κ. Αδαμοπούλου, ακόμα και τα ποσά που προβλέπει για την Υγεία τα εγγράφει υπό αίρεση για το εάν τελικά θα τα δώσει, δεν έχει καμία μέριμνα για τις ΜμΕ, για τους περισσότερους κλάδους που δοκιμάζονται, για τους μακροχρόνια ανέργους, καμία υποδομή για την Παιδεία.
Αντίθετα, συμπλήρωσε, ο προϋπολογισμός «είναι μιλιταριστικός, καθώς αυξάνονται κατά 65% οι αμυντικές δαπάνες αγγίζοντας τα 5,5 δισ. ευρώ» όταν «για την δημόσια Υγεία δίνετε 2 δισ. ευρώ.
Προσλαμβάνετε εθελοντές στις ΕΔ και όχι προσωπικό στα νοσοκομεία».
Η κ. Αδαμοπούλου δήλωσε πως «εμείς διαφωνούμε με αυτόν τον προϋπολογισμό και δεν σας δίνουμε την συνενοχή».
Όπως σημείωσε, οι κρίσεις «δεν ξεπερνιούνται με "ΝΑΙ" σε όλα και με τις πολιτικές που μας οδήγησαν ως εδώ».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης