Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ευρωβουλευτές της ΝΔ για επεισόδιο με Λαγό: Η προσβολή εθνικών συμβόλων δεν χαρακτηρίζει το ήθος της ελληνικής κοινωνίας

Ευρωβουλευτές της ΝΔ για επεισόδιο με Λαγό: Η προσβολή εθνικών συμβόλων δεν χαρακτηρίζει το ήθος της ελληνικής κοινωνίας
Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταδικάζουν το επεισόδιο με τον Γιάννη Λαγό
Σε καταδίκη του επεισοδίου με τον Γιάννη Λαγό στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου προχώρησαν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια».
«Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζουν απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια στην οποία προέβη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, προσβάλοντας το εθνικό σύμβολο της Τουρκίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Και προστίθενται τα εξής: «Η προσβολή εθνικών συμβόλων δεν χαρακτηρίζει το ήθος και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας και δεν έχει θέση στην ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή πολιτική.
Τέτοιες ενέργειες, που εκπορεύονται από νεοναζιστικά μορφώματα, τα έχει ήδη καταδικάσει ο ελληνικός λαός».

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Έσκισε την τουρκική σημαία στο Ευρωκοινοβούλιο ο Λαγός - Καταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ - Η αντίδραση Cavusoglu

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας προκάλεσε η κίνηση του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού, να σκίσει αντίγραφο της τουρκικής σημαίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι «η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας.
Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου.
Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους», καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.
Είχε προηγηθεί η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Mevlut Cavusoglu.
Σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας.
Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους.
Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ.
Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια.
Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης