Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργαντάς (υφ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει στην προανακριτική τους αντικαταστάτες των Πολάκη, Τζανακόπουλου

Γεωργαντάς (υφ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει στην προανακριτική τους αντικαταστάτες των Πολάκη, Τζανακόπουλου
Με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα πολιτικό ζήτημα, δεν θα έπρεπε να απασχολεί το Κοινοβούλιο είπε ο κ.Γεωργαντάς
Την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει στην αυριανή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis τους αντικαταστάτες των Δ. Τζανακόπουλου και Π.Πολάκη εξέφρασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως θα επικρατήσει σύνεση.
«Αυτό που γνωρίζω κι αυτό που έχει δηλώσει άλλωστε ο πρόεδρος της Βουλής είναι ότι θα εφαρμοστούν οι αποφάσεις της πλειοψηφίας της Επιτροπής της προκαταρκτικής.
Δηλαδή δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση με τα δύο αυτά μέλη μέσα.
Ελπίζω ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι εκείνη τη μέρα να στείλει τους αντικαταστάτες» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο Fm ο κ.Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση του δημιούργησε ένα πολιτικό ζήτημα, το οποίο δεν είναι πολιτικό ζήτημα και το οποίο δεν έπρεπε να απασχολεί αυτή τη στιγμή με κανέναν τρόπο το κοινοβούλιο».
«Η προκαταρκτική επιτροπή είναι ένα δικαστικό σώμα, δεν είναι πολιτικό σώμα.
Η αρμοδιότητα της Ολομέλειας σταματάει τη στιγμή της αποφάσεως ή όχι για τη συγκρότηση της ειδικής αυτής επιτροπής.
Η σύνθεση της επιτροπής αυτής και ό,τι άλλο αφορά τη λειτουργία της υπάγονται στους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είναι ένα εισαγγελικό όργανο, έχει τις αρμοδιότητες, τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα ενός εισαγγελέα πλημμελειοδικών, είναι ουσιαστικά η επιτροπή αυτή ένας πολυπρόσωπος εισαγγελέας.
Άρα δεν παραβιάζεται καμία απόφαση της Ολομέλειας.
Η Ολομέλεια αποφάσισε τη συγκρότηση – ορθώς - αλλά από εκεί και πέρα στη σύνθεση των μελών της επιτροπής τηρούνται κανόνες.
Υπάρχει λοιπόν κανόνας εξαιρέσεως, όπως υπάρχει κανόνας εξαιρέσεως για έναν δικαστή, για έναν εισαγγελέα.
Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να έχει την ιδιότητα και του μάρτυρα και του εισαγγελέα» υποστήριξε ο κ.Γεωργαντάς, ο οποίος αναφέρθηκε και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και στις αντιδράσεις που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
«Είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση και πρέπει όλοι με ψυχραιμία να τη διαχειριστούμε.
Το ζω στο Κιλκίς πιο έντονα από πολλές άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Επικράτησε μία εικόνα ανεξέλεγκτης κίνησης, μετακίνησης αυτών των ανθρώπων από το ένα σημείο στο άλλο.
Δεν είναι ότι τους τοποθετούμε σε ένα ξενοδοχείο [...]
Υπάρχουν περιοχές οι οποίες έχουν πολύ μικρή παρουσία προσφύγων ή και καθόλου και κάποιες άλλες οι οποίες έχουν ιδιαίτερα ενισχυμένη.
Καταλαβαίνει ο καθένας ότι πρέπει με δίκαιο τρόπο να γίνει αυτή η κατανομή» επεσήμανε ο κ.Γεωργαντάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης