Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Να διορθώσουμε τα λάθη του χθες, αν θέλουμε να πρωταγωνιστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Να διορθώσουμε τα λάθη του χθες, αν θέλουμε να πρωταγωνιστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ
Να κοιτάμε προοδευτικά τον χώρο της κεντροαριστεράς υποστήριξε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής
Την θέση ότι πρέπει να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος προκειμένου να πρωταγωνιστήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Νοεμβρίου.
«Είναι καλοδεχούμενο ένα συνέδριο, 4,5 χρόνια μετά από το προηγούμενο.
Αυτό που έχω πει και στη Φώφη Γεννηματά και δημοσίως είναι ότι πρέπει να σεβαστούμε τη θεσμική υπόσταση του ΠΑΣΟΚ και να είναι ένα κανονικό συνέδριο όπως λέει και το καταστατικό του» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει εκφράσει τις ενστάσεις του για ένα συνέδριο – εξπρές και ενώ φουντώνουν τα σενάρια που τον θέλουν να διεκδικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
«Στα συνέδρια μπαίνουν διάφορα θέματα προς συζήτηση.
Πρέπει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, διορθώνοντας τα λάθη του χθες, αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να πρωταγωνιστήσει ξανά.
Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ είναι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να έχει μια θέση σε αυτήν την προσπάθεια.
Το θέμα είναι εάν οι άνθρωποι που έχουν πάει αλλού, να επιστρέψουν μέσα από μια άποψη για την πολιτική που είναι πιο μπροστά από αυτά που προβάλλουν ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Τσίπρας.
Τον κ. Τσίπρα, τον είδαμε, είδαμε τα λάθη του, όμως πήραν πολύ μεγάλο ποσοστό και αυτό πρέπει να το αξιολογήσουμε, ώστε να έχουμε μια άλλη στρατηγική στο μέλλον.
Δεν λέω να κοιτάμε μόνο τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αλλά να κοιτάμε προοδευτικά τον χώρο της κεντροαριστεράς, που είναι ένας μεγάλος και υπαρκτός χώρος στην Ελλάδα, πώς μπορεί να εκφραστεί πιο γνήσια.
Όλοι αυτοί είναι προνομιακά ακροατήρια, αν εμείς έχουμε μια ατζέντα ριζοσπαστική και ένα κόμμα που θα λειτουργεί θεσμικά και ευρωπαϊκά» υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης.
Ερωτηθείς για την αποδοχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη από τον κόσμο, ο κ.Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης κάθε κυβέρνησης υπάρχει μεγάλη αποδοχή».
«Εδώ καταστρεφόταν η Ελλάδα από τον Βαρουφάκη και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ ψηλά.
Δεν θα είναι τώρα;
Είναι πολύ νωρίς να κρίνουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία ήδη σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό του προσφυγικού έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τη μη ύπαρξη σχεδίου αντιμετώπισης μιας νέας πραγματικότητας για την Ελλάδα.
Ο κ.Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα θέμα εκβιασμού του Ερντογάν προς την Ευρώπη, με εσωτερική μετεγκατάσταση, ενώ αυτό έχει πολύ κοντά ποδάρια.
Το μόνο που μπορεί να σώσει την Ελλάδα σε μια αυξημένη νέα ροή προσφύγων και μεταναστών είναι ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης.
Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα και η πίεση.
Ήδη παίρνουν μετανάστες από την Ιταλία άλλα κράτη της Ευρώπης» υπογράμμισε ο κ.Ανδρουλάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης