Πολιτική

Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Δεν χωρούν παιχνίδια στον εκλογικό νόμο

Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Δεν χωρούν παιχνίδια στον εκλογικό νόμο
«Tο  Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ», τονίζει ο Μ. Χριστοδουλάκης
«”Όχι” στα παιχνίδια με του θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες» λέει ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Ο κ. Χριστοδουλάκης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής δηλώνει ότι «το  Κίνημα Αλλαγής θα ασκήσει δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ» , αλλά και ότι «αταλάντευτη απόφαση μας αποτελεί η απαίτηση για το «minimum» εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα θέματα, όπως είναι τα εθνικά ζητήματα και τα ζητήματα παιδείας.
Τη διεκδικήσαμε, τη διεκδικούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σε κάθε ευκαιρία».
Κληθείς να απαντήσει εάν πιστεύει πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να υιοθετήσει την  πρόταση του ΚΙΝΑΛ για τον εκλογικό νόμο, αναφέρει ότι «η πρόταση μας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου λέει το προφανές.
Αναλογικότερος από το bonus των 50 εδρών, που θα εγγυάται αποτελεσματικότερη αντιπροσώπευση της κοινωνικής βάσης στην αποτύπωση των κοινοβουλευτικών συσχετισμών, αλλά παράλληλα και με συγκεκριμένα εχέγγυα για τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.
Αν κάποιος διαφωνεί μάλλον υποκρύπτει άλλου είδους σκοπιμότητες.
 Εδώ θα είμαστε».
Ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει το ότι κάποιοι δεν αποκλείουν εκλογικό αιφνιδιασμό σημειώνει πως «υπάρχουν πολλά σενάρια που κάνουν λόγο για «καμένη» εκλογική αναμέτρηση για να περάσει η κυβέρνηση όποιον εκλογικό νόμο επιθυμεί με απλή πλειοψηφία».
«Η αυθόρμητη αντίδραση όλων όσων διακατέχονται από στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά είναι ότι οι εκάστοτε συγκυριακοί εκλογικοί συσχετισμοί δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια με τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ακόμη, εξηγεί η φετινή επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη θα εορταστεί με εκδήλωση στη Λάρισα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι διαρκώς επαναλαμβανόμενες με τη μορφή ρουτίνας «εορταστικές» εκδηλώσεις αδυνάτιζαν την απαίτηση ουσιαστικής ανάδειξης του έργου του ΠΑΣΟΚ αλλά κυρίως της επικαιρoποίησης του μηνύματος με στόχο το σήμερα και το αύριο, μακριά από γραφικές και αναχρονιστικές αντιστοιχίσεις.
 Ο σύγχρονος αγροτικός κόσμος στην Ελλάδα δημιουργήθηκε με το ΠΑΣΟΚ.
Και αυτό είναι κάτι που καμία αριστερόστροφη ή δεξιόστροφη προπαγάνδα δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη του Έλληνα αγρότη.
Ένας τομέας πολιτικής που αποτέλεσε κυρίαρχο άξονα για την «αλλαγή» στην Μεταπολίτευση.
Έχουμε την ιστορική μνήμη και αναφορά, έχουμε τις γνώσεις και την εμπειρία, έχουμε το σχέδιο και τη βούληση να δώσουμε ξανά προοπτική στον πρωτογενή τομέα και τον Έλληνα αγρότη ως βασικό μοχλό για την επανεκκίνηση της εθνικής οικονομίας».
Τέλος, σχετικά με τον ΚΙΝΑΛ και το αν θα παραμείνει είναι ένας πολυκομματικός φορέας , ο κ. Χριστοδουλάκης απαντά ότι « η  βάση του κόμματος και η εκπροσώπηση της στο έκτακτο Συνέδριο του Μαρτίου αποφάσισαν την πλήρη ενιαία λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής.
Με τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων μας και ειδικά του Συνεδρίου του κόμματος δεν έχει το δικαίωμα να παίζει κανείς.
Ούτε προβοκατόρικα ούτε από αφέλεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης