Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα - Το δικό μας εγγυάται τη βελτίωση των συνθηκών

Σβίγκου: Τα προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα - Το δικό μας εγγυάται τη βελτίωση των συνθηκών
"Tο δικό μας πρόγραμμα είναι αυτό που εγγυάται τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας", τονίζει η Ρ. Σβίγκου
«Στις εθνικές εκλογές ψηφίζουμε για την επόμενη κυβέρνηση και την προοπτική της χώρας τα επόμενα χρόνια.
Τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ με της ΝΔ διαφέρουν όσο η μέρα με τη νύχτα», τονίζει σε συνέντευξή της στη «Νέα Σελίδα» η υποψήφια βουλευτής Α΄ Αθήνας με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Ρ. Σβίγκου.

Όπως σημειώνει, «το δικό μας πρόγραμμα είναι αυτό που εγγυάται τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Γι' αυτό, λοιπόν, τώρα αποφασίζουμε για τις ζωές μας».
Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, «στα πεδία πέραν της οικονομίας, όπου οι μνημονιακοί καταναγκασμοί δεν μας επέτρεψαν να νομοθετήσουμε όσα φιλολαϊκά μέτρα θα επιθυμούσαμε, νομοθέτησε σημαντικές προοδευτικές τομές».
Προσθέτει ότι «εφάρμοσε πραγματική προοδευτική πολιτική, γι' αυτό και αποτελεί αυτή τη στιγμή πυλώνα του προοδευτικού πόλου.
Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά και το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού για τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, η οποία δεν αποτελεί μια απλή συγκόλληση δυνάμεων του προοδευτικού χώρου, αλλά μια διαδικασία προγραμματικής σύγκλισης και κοινωνικής ώσμωσης, χωρίς ηγεμονισμούς» προσθέτει.
Κατά την ίδια, ο στόχος για 500.000 νέες θέσεις εργασίας εντός τετραετίας, με μείωση της ανεργίας των γυναικών στο 10% και εφαρμογή κινήτρων για δημιουργία θέσεων πλήρους εργασίας, είναι εφικτός.
«Εμείς δεν μιλάμε για κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας ούτε για εργαζόμενους αναλώσιμους, χωρίς δικαιώματα, δηλαδή σε ό,τι βασίζεται το μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ, αυτό της επταήμερης εργασίας, της κατάργησης του οκταώρου, του δώρου Χριστουγέννων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων», σημειώνει η κ. Σβίγκου.
Σε ερώτηση για το εάν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αναστρέψιμο, και υπό ποιες προϋποθέσεις, αναφέρει ότι «προσεγγίζοντας τους πολίτες, σπίτι σπίτι, δρόμο δρόμο, με ειλικρίνεια και σεβασμό στις αγωνίες και τις ανάγκες των ανθρώπων, με αυτοπεποίθηση για το πρόγραμμά μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε», ενώ σημειώνει ότι στις ευρωεκλογές δεν αναδεικνύονται εθνικές κυβερνήσεις.
«Γι' αυτό και κυριαρχούν σε αυτές η αποχή και η επιλογή κόμματος με βάση δευτερεύοντα -αλλά όχι λιγότερο σημαντικά- κριτήρια», συμπληρώνει.
Τέλος, η κ. Σβίγκου μιλώντας για την πρωτεύουσα, κάνει λόγο για «μια πόλη με μεγάλες αντιθέσεις, χρόνια προβλήματα, αλλά και με πολλή ζωντάνια», που όμως «χρειάζεται κανόνες και υποδομές».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης