Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Στις εκλογές που έρχονται ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη της αλήθειας

Σβίγκου: Στις εκλογές που έρχονται ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη της αλήθειας
"Ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του, είναι εγγύηση για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν", σύμφωνα με τη Δ. Σβίγκου
«Στις εκλογές που έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη της αλήθειας, των επιχειρημάτων, του προγράμματος για μια νέα Ελλάδα, μακριά από την κρίση, την λιτότητα, τη μνημονιακή επιτροπεία», τονίζει η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,  Ρ. Σβίγκου, σε άρθρο της στην κυριακάτικη Kontra News.
«Οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα κρίνουν το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, για τα επόμενα χρόνια», «αν θα προχωρήσουμε μπροστά, με δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη», σημειώνει μεταξύ άλλων και προσθέτει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του, είναι εγγύηση για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν» ενώ «στην άλλη όχθη, βρίσκεται η δεξιότερη ΝΔ των τελευταίων χρόνων».

Ακολουθεί το άρθρο της Ρ. Σβίγκου:

 «Ο ελληνικός λαός, η μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία, παρά την κούραση από την πολυετή κρίση και τα βαθιά αποτυπώματα που άφησε στον κοινωνικό ιστό, παρά τα δικά μας λάθη και τις παραλείψεις, καλείται, σε λίγες εβδομάδες, να επιλέξει κυβέρνηση και πρωθυπουργό, αλλά, πάνω από όλα, με ποιες προοπτικές θέλει να ζήσει τα επόμενα χρόνια.
Στις εκλογές που έρχονται, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη της αλήθειας, των επιχειρημάτων, του προγράμματος για μια νέα Ελλάδα, μακριά από την κρίση, την λιτότητα, τη μνημονιακή επιτροπεία.
Θα δώσει τον αγώνα με αισιοδοξία και πείσμα, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια, καθημερινά, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.
Γιατί οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα κρίνουν το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, για τα επόμενα χρόνια.
 Θα κρίνουν αν θα προχωρήσουμε μπροστά, με δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη, με περαιτέρω μείωση της ανεργίας, με αξιοπρεπείς μισθούς, με καλύτερη και δημόσια Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
 Με προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, εργασιακά δικαιώματα, ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κράτος προσανατολισμένο στις ανάγκες των πολιτών.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμά του, είναι εγγύηση για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.
Στην άλλη όχθη, βρίσκεται η δεξιότερη ΝΔ των τελευταίων χρόνων.
Με σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, με ιδιωτικοποιήσεις στην Υγεία, την Παιδεία,  την Ασφάλιση, με απολύσεις, με επταήμερη εργασία, με κατάργηση όλων όσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, με μεγάλο αγώνα, κατάφερε να επιστρέψει στους πολίτες, από τα πάρα πολλά που στερήθηκαν, από τότε που άρχισε η κρίση.
Γιατί τα προγράμματα των δύο μεγάλων πολιτικών πόλων, του προοδευτικού, αριστερού, δημοκρατικού, και μιας συντηρητικής, νεοφιλελεύθερης, ρεβανσιστικής δεξιάς, διαφέρουν ριζικά.
 Όσο κι αν, τις τελευταίες μέρες, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούν να υποκριθούν τους μετριοπαθείς, τους ήπιους και τους φιλολαϊκούς, το κυβερνητικό της παρελθόν, το ήδη κατατεθειμένο της πρόγραμμα, που τώρα πασχίζει να το κρύψει, αλλά και καθημερινές δηλώσεις στελεχών της, περιγράφουν ένα μέλλον ζοφερό για κάθε μικρομεσαίο, κάθε προοδευτικό, δημοκρατικό πολίτη.
Η αντίδρασή της, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, που ήδη μιλάνε για απολύσεις συμβασιούχων, αυξήσεις στη φορολογία, ακόμα και των φαρμάκων, κατάργηση των 120 δόσεων, μιλάει από μόνη της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, κατάφερε κι έβγαλε τη χώρα μας από τα μνημόνια και το ΔΝΤ.
Κατόρθωσε, σε λίγα χρόνια, να αντιμετωπίσει την μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, να ξαναστήσει στα πόδια του ένα κοινωνικό κράτος το οποίο ήταν ισχνό, ακόμα και τα χρόνια της μεγάλης ανάπτυξης, να δημιουργήσει άμεσα ένα δίκτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
 Η ανεργία έπεσε, παρότι βρίσκεται ακόμα σε υψηλά επίπεδα, με την έξοδο από τα μνημόνια οι συλλογικές συμβάσεις επέστρεψαν, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε, καταργήθηκε ο απαράδεκτος υποκατώτατος μισθός.
Δεν κάναμε όσα θα θέλαμε να κάνουμε, όσα, ίσως, περίμενε η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία να κάνουμε.
Ιδίως τα μεσαία στρώματα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, αισθάνθηκαν, δικαίως πολλές φορές, παραγκωνισμένοι.
Τώρα, ήρθε η στιγμή να δρέψουν κι αυτοί τους καρπούς των θυσιών και των προσπαθειών τους.
Γιατί όλα όσα έγιναν, για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από το 2015, μέσα σε συνθήκες δημοσιονομικής επιτήρησης, είναι το πιο ισχυρό επιχείρημα για το μέλλον.
Τώρα που η οικονομία ανακάμπτει, που οι αποφάσεις για το μέλλον της χώρας λαμβάνονται πια από το ελληνικό κοινοβούλιο, τώρα είναι ο καιρός να σχεδιάσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης