Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ραγκούσης: Ο Μητσοτάκης μίλησε για 7ήμερη εργασία – Όχι για 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων

Ραγκούσης: Ο Μητσοτάκης μίλησε για 7ήμερη εργασία – Όχι για 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων
Αυτό είναι το πρωτοφανές και απαράδεκτο για όσους δεν είναι υπόδουλοι των λίγων ή ανόητοι είπε ο κ.Ραγκούσης
Παραμένει η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την 7ήμερη εργασία με τον πρώην υπουργό Γ. Ραγκούση να εξαπολύει τα πυρά του κατά του προέδρου της ΝΔ.
«Καμία σχέση δεν έχει η 7ήμερη εργασία με την 7ήμερη λειτουργία επιχειρήσεων που ισχύει και στην Ελλάδα.
Ο Μητσοτάκης μίλησε για 7ήμερη εργασία, όχι για 7ήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων.
Αυτό είναι το πρωτοφανές και απαράδεκτο για όσους δεν είναι υπόδουλοι των λίγων ή ανόητοι» ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ.Ραγκούσης.
Ο κ.Μητσοτάκης κατά τη διακαναλική του συνέντευξη υποστήριξε ότι ««όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να ν πάει από πενθήμερο σε επταήμερο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και με πολύ καλύτερες απολαβές και με αυξημένα δικαιώματα και συμφωνούν τα δύο μέρη, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει οι εργαζόμενοι, οι επιχειρήσεις και το κράτος να προσαρμοστούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα».
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ με το γραφείο του πρωθυπουργού να καταλογίζει στον κ.Μητσοτάκη ότι «δεσμεύτηκε για επταήμερη εργασία» και με τη ΝΔ να κάνει λόγο για fake news, επισημαίνοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη επιχείρηση όπου «με την σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων» καθιερώθηκε επταήμερη σύμβαση με «πολύ καλύτερες απολαβές» και αυξημένα δικαιώματα.
Παράλληλα, η ΝΔ τονίζει πως η επίθεση στον κ. Μητσοτάκη έγινε με αφορμή μία επιχειρησιακή σύμβαση την οποία έχει εγκρίνει το υπουργείο Εργασίας της Έφης Αχτσιόγλου, και προβλέπει επταήμερη λειτουργία, όχι εργασία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης