Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Το εκάστοτε Eurogroup αποφασίζει παράτυπα για τις τύχες των κρατών – Πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών

Καμμένος: Το εκάστοτε Eurogroup αποφασίζει παράτυπα για τις τύχες των κρατών – Πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών
O κ. Καμμένος είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ουσιαστικά δημιουργηθεί όργανα στην Ευρώπη τα οποία δεν είναι θεσμικά
Έντονα επικριτικός στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα όπως έχει διαμορφωθεί, στάθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα με αφορμή την προεκλογική περιοδεία που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία, συνοδευόμενος από υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος.
Ο κ. Καμμένος μιλώντας για το πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί σε επίπεδο ΕΕ, σημείωσε πως «οι περισσότερες κυβερνήσεις έχουν τις ίδιες απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης, καθώς μιλούν για μία Ευρώπη μέσω της τραπεζικής Ένωσης στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή της κατάργησης των εθνών-κρατών».
Όπως υποστήριξε, οι ΑΝΕΛ είναι αντίθετοι σε αυτή την Ευρώπη, και προσέθεσε πως «πιστεύουμε στην Ευρώπη που έβαλε την Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Ευρώπη των εθνών- κρατών, στην Ευρώπη των ιδιαιτεροτήτων του κάθε έθνους, στην Ευρώπη των ίσων».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν ουσιαστικά δημιουργηθεί όργανα στην Ευρώπη τα οποία δεν είναι θεσμικά, τονίζοντας πως «το Eurogroup δεν έχει καμία νομιμότητα καθώς δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή σύμβαση και σε κανένα Σύνταγμα».
«Το εκάστοτε Eurogroup παράτυπα αποφασίζει για τις τύχες των λαών.
Από το Eurogroup παίρνουμε άδεια για να μειώσουμε τους φόρους, από το Eurogroup υποχρεωνόμαστε να κόψουμε τις συντάξεις, από το Eurogroup υποχρεώνονται τα έθνη να ακολουθήσουν μία διαφορετική οικονομική πολιτική από αυτή που οι λαοί δίνουν την εντολή στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση» σημείωσε.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι η διαμορφωμένη κατάσταση σε επίπεδο Ευρώπης και αυτή η λογική «εξυπηρετεί τους μεγάλους, εξυπηρετεί ιδιαίτερα τη Γερμανία η οποία μέσω του οικονομικού πολέμου προσπαθεί να καθυποτάξει τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Ο ίδιος μιλώντας για τα αίτια που η χώρα μας ταλαιπωρήθηκε από τα μνημόνια, είπε ότι «το σχέδιο ήταν να κατασχεθούν οι φυσικοί πόροι της χώρας μας», ενώ υποστήριξε ότι Ελλάδα έχει υπογράψει με την ExxonMobile και την Total για τα κοιτάσματα φυσικού αέριου νότια της Κρήτης, τα οποία έχουν αρχική μίνιμουμ εκτίμηση 350 δισεκατομμύρια δολάρια».
Μιλώντας για την πορεία των ΑΝΕΛ στο κυβερνητικό σχήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ κατά το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν θα υπήρχε ούτε κυβέρνηση, ούτε θα ήταν πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε θα βγαίναμε ποτέ από τα μνημόνια, αν δεν υπήρχαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», και συμπλήρωσε ότι «προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε ώστε να διασφαλίσουμε την πρόοδο».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «αντί να κρατήσει την παράδοση της Νέας Δημοκρατίας που είχε πάντα μία κοινωνική ευαισθησία και ήταν η λαϊκή δεξιά, μιλάει για κατάργηση του 8ωρου, μιλάει για το 12ωρο, μιλάει για κατάργηση τις αργίας, μιλάει για 7 μέρες εργασία, αλλά και θεωρεί κακό τη 13η σύνταξη που την ονομάζει προεκλογικό δώρο».
«Αυτοί είναι ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους ζητούμε τη στήριξη του ελληνικού λαού και από εκείνο το κομμάτι των ψηφοφόρων που μέχρι πριν από λίγο καιρό βρισκόταν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας», είπε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε: «Διότι αυτή η Νέα Δημοκρατία δεν είναι η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Μιλτιάδη Έβερτ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κώστα Καραμανλή.
Αυτή είναι μια «νέα» Νέα δημοκρατία που δεν έχει να κάνει με το κοινωνικό κράτος που υπηρέτησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό».
Αναφορικά με την κατάσταση στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και τη θέση του κόμματος των ΑΝΕΛ για την Κοινή Αγροτική Πολιτική που διαμορφώνεται στην ΕΕ, ο κ. Καμμένος είπε ότι η ΚΑΠ για πολλά χρόνια ήταν εγκαταλειμμένη εντελώς από τους εκπροσώπους των υπουργείων της χώρας μας. Επίσης, είπε ότι σε επίπεδο ΕΕ «η κάθε χώρα κάνει τα δικά της κουμάντα ανάλογα με τη δύναμη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και προσπαθεί να διασφαλίσει τα τοπικά της προϊόντα ανάλογα με την πίεση που έχει στο εσωτερικό», για να συμπληρώσει πως «φοβάμαι ότι δεν υπάρχει Κοινή Αγροτική Πολιτική».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης