Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Ο ισπανικός λαός θέλει να συνεχιστεί η προοδευτική συμμαχία

Σβίγκου: Ο ισπανικός λαός θέλει να συνεχιστεί η προοδευτική συμμαχία
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σχολιάζει το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ισπανία
Την ανάγκη για προοδευτική και αριστερή ατζέντα επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην Ισπανία και στο αποτέλεσμα των εκλογών.
«Η υπερίσχυση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η καθίζηση του δεξιού Λαϊκού Κόμματος εκφράζουν τη βούληση του λαού της για συνέχιση της προοδευτικής διακυβέρνησης», υπογραμμίζει σε ανάρτησή της στο Twitter η κ. Σβίγκου.
Για να καταλήξει, «η ανησυχητική άνοδος της ακροδεξιάς μπορεί να απαντηθεί μόνο με την προοδευτική και αριστερή ατζέντα».
Σημειώνεται ότι με το 99,98% των ψήφων καταμετρημένο, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 28,68% των ψήφων και εξασφαλίζει 123 από τις 350 έδρες της Βουλής.
Το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) έρχεται δεύτερο με το 16,70% των ψήφων και 66 έδρες, το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos είναι τρίτο με 15,86% και 57 έδρες, ενώ το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς Podemos συγκεντρώνει 14,31% των ψήφων και βλέπει τον αριθμό των εδρών του να συρρικνώνεται στις 42.
Το ακροδεξιό κόμμα Vox μπαίνει στο εθνικό κοινοβούλιο για πρώτη φορά από την ίδρυσή του, αφού έλαβε 10,26% των ψήφων (από 0,2% το 2016) και θα καταλάβει 24 έδρες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης