Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμίνης στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τη διατήρηση του status quo – Η ΝΔ επιδιώκει την επαναφορά της στην εξουσία

Καμίνης στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει  τη διατήρηση του status quo – Η ΝΔ επιδιώκει την επαναφορά της στην εξουσία
"Να γίνουμε μία γροθιά, απέναντι στη ΝΔ που θέλει τις ψήφους μας, αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει τη διάλυσή μας", τόνισε ο Γ. Καμίνης
Tο ζητούμενο για το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι η διασφάλιση της πολιτικής του ύπαρξης αλλά η δυνατότητα να εκφράσει, ξανά, μαζικά, τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, μέσα από τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες του, τόνισε  μιλώντας στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Καμίνης.
 «Το πράξαμε έναντι της ΝΔ των Ζαππείων αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ των αντιμνημονίων», σημείωσε και υπογράμμισε ότι «αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεχίσουν το παιχνίδι του διχασμού και της πόλωσης, η Δημοκρατία μας θα πληγεί ανεπανόρθωτα. Κι αν στεκόμαστε ακόμα όρθιοι και δεν έχουμε οδηγηθεί σε αλληλοσπαραγμό είναι γιατί όχι μόνο η Ελλάδα παρέμεινε στην Ευρώπη, αλλά και γιατί η Ευρώπη παρέμεινε στην Ελλάδα».
Ο Γιώργος Καμίνης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την κατάσταση και την πορεία της χώρας, λέγοντας ότι  «από τις 21 Αυγούστου ο κ. Τσίπρας μας διαβεβαιώνει, με απίστευτη ελαφρότητα, ότι βρισκόμαστε εκτός μνημονίων και ότι «τα δύσκολα πέρασαν».
Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι και πάλι λέει ψέματα!
Γιατί όχι μόνο παραμένουν τα επαχθή μέτρα, όπως το Υπερταμείο και τα δυσθεώρητα πλεονάσματα, αλλά κυρίως επειδή οι αιτίες που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία παραμένουν σχεδόν ακέραιες.
Και όμως, δεν ακούμε ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τη ΝΔ για το ποια Ελλάδα θέλουν σε δέκα χρόνια από σήμερα.
Δεν αναφέρονται στο μέλλον, διότι πολύ απλά δεν έχουν σχέδιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει πάση θυσία τη διατήρηση του status quo, ενώ η ΝΔ επιδιώκει την ολική επαναφορά της στην εξουσία, δίχως όμως να έχει κάνει την παραμικρή αυτοκριτική».
Ο δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε ότι η πρώτη μεγάλη διαφορά του Κινήματος Αλλαγής με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάληψη της ευθύνης στις κρίσιμες εθνικές στιγμές, γιατί, όπως ανέφερε αυτός είναι ο αληθινός πατριωτισμός.
«Να τελειώνουμε μια και έξω με την εσωστρέφεια, τη γκρίνια και τη μιζέρια.
 Να γίνουμε μία γροθιά, απέναντι στη ΝΔ που θέλει τις ψήφους μας, αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει τη διάλυσή μας!
Εμείς δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!
Ούτε στον ένα ούτε στον άλλο!!», είπε καλώντας τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να στηρίξουν το "Σχέδιο Ελλάδα".
Κάνοντας αναφορά στις Ευρωεκλογές ο Γ. Καμίνης σημείωσε ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν διεξάγεται με άξονα αναφοράς την Ευρώπη, αλλά την Ελλάδα.
Υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μέσω των ευρωεκλογών να αποκτήσει νέους πολιτικούς φίλους, με γνώμονα την κομματική του επιβίωση την επομένη των εθνικών εκλογών.
Η ΝΔ θέλει να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε ένα «αντι-ΣΥΡΙΖΑ δημοψήφισμα» και να τις μετατρέψει σε παράσταση νίκης πάλι ενόψει των βουλευτικών εκλογών.
Αμφότεροι όμως είναι εκτός θέματος, και μάλιστα σήμερα που το ευρωπαϊκό εγχείρημα δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ, την ώρα που πρέπει να μιλήσουμε περισσότερο ευρωπαϊκά από κάθε άλλη φορά».
Τέλος, ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι θέτει υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής, διότι πιστεύει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ένα πεδίο μάχης για τον Έλληνα πολίτη.
«Θέλω με την δική μου φωνή να σπάσω τις προκαταλήψεις που υπάρχουν για την Ευρώπη.
Κυρίως όμως θέλω να συμβάλω στη διόρθωση των θεμελιωδών προβλημάτων που ταλανίζουν σήμερα την Ευρώπη, όπως είναι το δημοκρατικό έλλειμμα, η κλιματική αλλαγή, η δημογραφική γήρανση και οι κοινωνικές ανισότητες», ανέφερε.
«Η χώρα μας έχει ανάγκη την παράταξή μας και η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα νέο προοδευτικό αφήγημα που σήμερα το διατυπώνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.
Στην πατρίδα μας, η δημοκρατική παράταξη όχι μόνο εμβάθυνε την Δημοκρατία, αλλά πέτυχε και τον εξευρωπαϊσμό της χώρας με ισότιμους όρους απέναντι στα άλλα κράτη-μέλη.
Να μην ξεχνάμε ότι ακόμη και μέσα στην πιο βαθιά κρίση η χώρα μας κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη ταχύτητα της Ε.Ε», κατέληξε ο κ. Καμίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης