Πολιτική

Καμμένος: Είσαι ψυχρός εκτελεστής - Τσίπρας: Ήθελες ανατροπή της κυβέρνησης

Καμμένος: Είσαι ψυχρός εκτελεστής - Τσίπρας: Ήθελες ανατροπή της κυβέρνησης
Καβάφης και Ματρόζος στη... φαρέτρα των Τσίπρα και Καμμένου
Με ανταλλαγή ποιημάτων αποφάσισαν να λύσουν και τυπικά όχι τη συνεργασία αλλά την καλή τους σχέση οι κ. Αλέξης Τσίπρας και Π. Καμμένος στο Κοινοβούλιο, αν και φρόντισαν να ανταλλάξουν και άλλες αβρότητες.
Το γεγονός ότι σχεδόν στο σύνολο της ομιλίας του ο κ. Καμμένος απευθύνθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα «ανάγκασε» τον πρωθυπουργό να του απαντήσει, χρησιμοποιώντας ένα ποίημα του Καβάφη, ενώ ο κ. Καμμένος ανταποκρίθηκε με ένα ποίημα του αγωνιστή του 1821 Ματρόζου.
Αναλυτικότερα όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας «δεν δύναμαι να ακολουθήσω την  προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες ημέρες.
Δεν δύναμαι γιατί προσπαθείτε να αποκαθηλώσετε και να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ιστορίας σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Και συνέχισε: «Θα με ευγνωμονείς που κατάλαβα γρήγορα το σχέδιό σου να ανατρέψεις την κυβέρνηση ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».
Μάλιστα του αφιέρωσε το ποίημα «η πόλις» του Κωνσταντίνου Καβάφη.
«Σας αφιερώνω τους στίχους: Καινούριους τόπους δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες.
Η πόλις θα σε ακολουθεί.
Και σας το αφιερώνω γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια ότι αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε τα τέσσερα αυτά χρόνια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Με απόφθεγμα ενός ηγέτη της επανάστασης του 1821 που έδωσε όλη την περιουσία του στον αγώνα απάντησε ο κ. Καμμένος.
«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν κι εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα», είπε ως απάντηση στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης