Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τοσουνίδης: Θα διαγράψουμε τον Παπαχριστόπουλο πριν την ψηφοφορία για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ

Τοσουνίδης: Θα διαγράψουμε τον Παπαχριστόπουλο πριν την ψηφοφορία για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ
Για εμάς το ζήτημα της προάσπισης της Μακεδονίας είναι ψηλά και μη διαπραγματεύσιμο υποστήριξε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ
Θα διαγράψουμε τον Θ. Παπαχριστόπουλο πριν την ψηφοφορία στη Βουλή για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ υποστήριξε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θ. Τοσουνίδης μετά την ολιγόωρη παράταση που έδωσε ο ίδιος ο Π. Καμμένος στη διαγραφή του βουλευτή του.
«Η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήρε πρωτοβουλίες να τελειώσει αυτό το γαϊτανάκι του "παραιτούμαι - δεν παραιτούμαι" του Θανάση Παπαχριστόπουλου.
Πριν από την ψήφιση του πρωτοκόλλου θα κινηθούμε για να τον διαγράψουμε από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Τοσουνίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στη διαφορετική αντιμετώπιση που είχαν οι ΑΝΕΛ με τον κ.Παπαχριστόπουλο σε σχέση με τους άλλους βουλευτές των ΑΝΕΛ.
«Σε μία σχέση που αναγνωρίσαμε την καθαρή και τίμια στάση του, εγκαίρως κατατεθειμένη, ναι, κινηθήκαμε με ένα διαφορετικό κριτήριο για την περίπτωση, σεβόμενοι αυτό.
Δυστυχώς όμως η αναβολή στην αναβολή που δίνει σε αυτή την απόφαση δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε άλλο να αναμένουμε.
Για εμάς το ζήτημα των αρχών αλλά και το ζήτημα της προάσπισης της Μακεδονίας είναι ψηλά και μη διαπραγματεύσιμο, έναντι οποιουδήποτε κόστους θα μείνουμε συνεπείς και πιστοί σε όλα αυτά, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κι ο Πάνος Καμμένος παραμένουμε συνεπείς και αταλάντευτοι σε αρχές και αξίες και πιστεύω που υπηρετούμε» υποστήριξε ο κ.Τοσουνίδης.
Αναφερόμενος στην τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ ο κ.Τοσουνίδης είπε ότι η αρνητική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για τη δυνατότητα διατήρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ με 5 βουλευτές που δεν έχουν εκλεγεί με το ίδιο κόμμα προκαλεί «απορία και έκπληξη, γιατί με την ίδια ομοφωνία το 2013 τοποθετήθηκαν σε ένα παραπλήσιο ζήτημα τότε για την υπόθεση που αφορούσε τη ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη με ακριβώς αντίθετη απόφαση, χωρίς να γίνεται καμία μνεία σε εκείνη την απόφαση και να μη γίνεται καμία αιτιολόγηση γιατί οι δύο αποφάσεις του επιστημονικού συμβουλίου είναι εκ διαμέτρου αντίθετες».
«Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος ούτε χάρες ζητούμε, ούτε παρακαλούμε κανέναν.
Αυτό που αγωνιζόμαστε είναι τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά μας και η προάσπιση της απόφαση Ελλήνων να βρίσκονται οι ΑΝΕΛ στη Βουλή», τόνισε ο κ.Τοσουνίδης, ο οποίος σήκωσε τους τόνους και της αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ.
«Η συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα και η στήριξη της πλειοψηφίας τους σε ανακυκλώσιμα υλικά των ΑΝΕΛ μέσα από μια διαδικασία ανταλλαγής και παραχώρησης υπουργικών θέσεων, για να εξασφαλίσουν ψήφους που προέρχονται από βουλευτές και υπουργούς των ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι δυστυχώς βιώνουμε μία πολύ άσχημη κατάληξη μιας εξαιρετικής προηγούμενης συγκυβέρνησης, με εξαιρετικά καλά αποτελέσματα» τόνισε ο κ.Τοσουνίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης