Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Τι σημαίνει ότι ο Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές; - Ο κάθε βουλευτής και υπουργός αποφασίζει κατά συνείδηση

Χρυσοβελώνη (ΑΝΕΛ): Τι σημαίνει ότι ο Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές; - Ο κάθε βουλευτής και υπουργός αποφασίζει κατά συνείδηση
Θα αναγνώσω το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών και εάν είναι προς το συμφέρον της χώρας, θα μείνω στη θέση μου είπε η υφυπουργός Εσωτερικών
Την θέση πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να ολοκληρώσει τη θητεία της διατύπωσε η υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία υποστήριξε πως θα διαβάσει το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και εάν αυτό είναι προς το συμφέρον της χώρας, τότε θα παραμείνει στη θέση της.
Σε δηλώσεις της στο Real Fm και ερωτηθείσα για τη σύγκλιση των οργάνων των ΑΝΕΛ (Κοινοβουλευτική Ομάδα και Εκτελεστική Επιτροπή) που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, η κα.Χρυσοβελώνη έσπευσε να σημειώσει πως δεν είναι βουλευτής του κόμματος και άρα ούτε θα συμμετάσχει ούτε γνωρίζει ποια είναι η ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης.
Ερωτηθείσα εάν έχει συζητήσει με τον κ. Καμμένο για το ενδεχόμενο αποχώρησης από την κυβέρνηση, η κα.Χρυσοβελώνη απάντησε αρνητικά, αναφέροντας πως «του έστειλα κάποιο email γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να ακούσει και τη δική μου άποψη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, η οποία είναι ξεκάθαρη».
«Καταρχήν όταν θα έρθει αυτό το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αυτό που εγώ θέλω είναι να μπορέσω να το αναγνώσω.
Εγώ θα αναγνώσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και εφόσον είναι πράγματι προς το συμφέρον της χώρας, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας λόγος να φύγω από τη θέση μου και να δημιουργήσω προβλήματα στην κυβέρνηση, εκτός και εάν η λύση αυτή υποδειχθεί από τον Πρωθυπουργό.
Θέλω να μελετήσω το κείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας και στη συνέχεια και εγώ θα πάρω τις αποφάσεις μου, όπως και καθένας από εμάς.
Αυτό που εγώ έχω να πω και που πραγματικά εύχομαι, είναι ότι το έργο αυτής της κυβέρνησης πρέπει να συνεχιστεί και πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τη λήξη της τετραετίας και βεβαίως να δοθεί και άλλη μία τετραετία σε αυτή την κυβέρνηση» είπε η κα.Χρυσοβελώνη, η οποία αναφέρθηκε και στην απειλή Καμμένου περί αποχώρησης των υπουργών και των βουλευτών των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
«Τι σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές;
Οι βουλευτές δεν είναι αντικείμενα ούτε βαλίτσες για να τις αποσύρουμε και να τις απομακρύνουμε.
Ο κάθε βουλευτής και ο κάθε υπουργός αποφασίζει κατά συνείδηση.
Και εάν έχει πράξει σωστά ή λάθος θα κριθεί στην πορεία και θα αναλάβει την ευθύνης της όποιας επιλογής του...
Σαφέστατα υπάρχει η αντίθεση των ΑΝΕΛ για να συμπεριληφθεί το όνομα Μακεδονία στην ονομασία, δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι πολλά άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να υπάρχουν μέσα στη συμφωνία.
Για αυτό θεωρώ εγώ προσωπικά, ότι καλό είναι η συμφωνία αυτή να αξιολογηθεί στο σύνολο της και τότε μόνο θα μπορεί κανείς να κρίνει εάν αυτή η συμφωνία είναι προς το συμφέρον ή όχι της χώρας» υποστήριξε η κα.Χρυσοβελώνη, η οποία διεμήνυσε πως από την πλευρά της δεν τίθεται άρση της εμπιστοσύνης της στην κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης